Szerző: Koi Tamás

2022. január 27. 13:47

Minden eddigi változatnál jobban fekszik a Windows 11 a felhasználóknál

A PC-piac növekedésével párhuzamosan folyamatosan nő a Windows-felhasználók tábora - a Microsoft szerint a Windows 11 megjelenésével nő a rendszerrel alapvetően elégedett felhasználók száma is.

A PC piac évtizedek óta nem nőtt akkorát, mint az utóbbi egy évben, ami tovább erősítette Windows piaci pozícióját is. A Canalys szerint 2021-ben 340 millió PC-t adtak el világszerte, ami 27 százalékkal haladja meg a 2019. évi értéket. Ez a PC-gyártókon kívül az értéklánc többi szereplője számára is komoly lehetőséggel kecsegtet, így nem véletlen, hogy ma már több mint 1,4 milliárd eszközön fut Windows, ami 10 százalékkal több, mint a járvány előtt.

A Microsoft ráadásul meglehetősen jó érzékkel dobta piacra tavaly a Windows termékcsalád legújabb tagját, a Windows 11-et, mely a redmondi cég illetékese szerint természetesen a valaha volt legjobb Windows, amit a vállalat eladási számai és elégedettségi felmérései is alátámasztanak. Ez alapján a felhasználók:

  • kétszer olyan gyorsan térnek át a Windows 11-re, mint ahogy a Windows 10-re tették,
  • illetve a visszajelzések alapján ez az operációs rendszer kapta a legjobb értékeléseket az összes korábbi verzióval összehasonlítva.

A Windows 11 jelenleg még ingyenesen frissíthető azon, Windows 10-et futtató PC-k tulajdonosai számára, ahol a hardver képességei ezt lehetővé teszik - az ajánlat várhatóan az év közepéig maradhat érvényben.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról