:

Szerző: Koi Tamás

2022. január 11. 14:01

Továbbra maradnak a kérdőjelek a Spotify HiFi körül

Az eredeti tervek szerint 2021-ben meg kellett volna jelennie a svéd zenestreaming-szolgáltató, a Spotify repertoárjában a CD-minőségű hangzást ígérő Spotify HiFi opciónak, az indulást azonban meghatározatlan időre elhalasztotta a cég.

Bár a cég hosszú ideje tervezgeti, a tavalyi év is anélkül telt el, hogy megjelent volna a világ legnagyobb online zenestreaming-szolgáltatójának számító Spotify repertoárjában a veszteségmentesen tömörített zene, melyre a nem éppen túlgondolt Spotify HiFi márkanevet aggatták a tavaly februári bejelentéskor.

spotify_hifi

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Spotify HiFi-vel a cég csatlakozhatott volna a piac további, a jobb minőségű streaming zenehallgatás mellett pálcát törő szereplőihez, így például a Tidalhoz, az Apple Musichoz vagy éppen a Deezerhez, melyek már mind kínálnak - ha nem is feltétlenül minden esetben a teljes katalógusra vonatkozóan - veszteségmentes tömörítéssel ellátott zenéket. 

A vállalat témában kiadott friss nyilatkozatában egyelőre csak annyit közölt, hogy a Spotify HiFi szolgáltatás valamikor a jövőben válik elérhetővé a Premium előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára, ami egyben választ adhat az árazással kapcsolatos kérdésre is, noha a versenytársak az előfizetés típusától függetlenül kínálják a veszteségmentesen tömörített zenét a hallgatóknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.