Szerző: Koi Tamás

2022. január 6. 13:55

Szétrázza a gamerek ülepét a Razer új széke

A rezgő-mozgó mozifotelek ötletére alapozva mutatta be legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt székét a Razer.

A gamereknek szánt bútorok szegmense évről-évre bővül, az irodai székekből mutálódott gamer székek pedig ma már annyira ott vannak a köztudatban, hogy még az IKEA is árul ilyen kiegészítőt. A játékosoknak szánt kütyük és kiegészítők egyik régi motorosának számító Razer most emelt egy nagyot a lécen az Enki Pro HyperSense fantázianevű újdonságával.

02:04
 

Razer Enki Pro HyperSense | All-day Comfort. All-in Immersion.

Még több videó

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A 2022-es CES-en leleplezett szék nagy dobása a beépített haptikus motor, mely szó szerint is képes dobni egyet a benne ülőn - a szék a Razer szerint 1 G gyorsulás mellett képes akár 1,5 hüvelyk, azaz mintegy 3,8 cm magasságba emelni (vagy ugyanennyivel süllyeszteni, illetve előre-hátra dönteni) az ülőfelületet, 5 milliszekundumos reakcióidővel, azaz meglehetős hirtelenséggel.

Az Enki Pro HyperSense motorját (mind a haptikus motort, mind a vezérlőszoftvert) a mozis fotelekben utazó D-Box fejlesztette, a rendszerrel kompatibilis játékok sora ennélfogva meglehetősen bőséges - a Razer szerint a megjelenéskor mintegy 2200 címmel lehet majd használni a cég rázkódó gamer székét.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról