Szerző: Koi Tamás

2021. december 30. 13:48

Musk tagadja, hogy a műholdjai teleszemetelnék a világűrt

A héten visszautasította Elon Musk azokat a vádakat, melyek azt állítják, hogy a milliárdos műholdas kommunikációs hálózata gyakorlatilag a teljes földkörüli pályát lestoppolja magának.

Szokatlanul feszültté vált helyzettel volt kénytelen szembenézni a héten Elon Musk milliárdos saját, műholdas kommunikációs projektje, a Starlink kapcsán. A jelenleg mintegy 1900 műholdból álló kommunikációs hálózat működését egyre több irányból éri bírálat, most éppen Kína szólalt fel, amiért idén két esetben is vészhelyzeti protokollt kellett életbe léptetni egy-egy, a Kínai Űrállomáshoz közel került Starlink műhold miatt.

musk_starlink

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Musk a Financial Timesnak adott interjújában reagálva kifejtette, a földkörüli orbitális pályán több tízmilliárd műholdnak is lenne kényelmesen hely, ezért nem érti, hogy tulajdonában lévő néhány ezer kommunikációs műhold miért zavar annyira egyeseket.

A Starlink projektet az utóbbi időszakban Kína mellett az Európai Űrügynökség is bírálta, melynek vezetője, Josef Aschbacher közölte, a Starlink műholdak túlburjánzása egyértelműen csökkenti a potenciális versenytársak mozgásterét az orbitális pályán.

NÉHÁNY EZER MŰHOLD NEM OSZT, NEM SZOROZ, SEMMI AZ EGÉSZ, OLYAN, MINTHA NÉHÁNY EZER AUTÓRÓL BESZÉLNÉNK A FÖLDFELSZÍNEN

-szögezte le a bírálat kapcsán Musk, aki a következő években több ezer új műholddal kívánja bővíteni a Starlink flottáját.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról