:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 20. 14:52

Ételmérgezés okozott fennakadást egy iPhone-gyárban

Súlyos ételmérgezés borzolta a kedélyeket a hétvégén az indiai Bengaluru technológiai hubban található Foxconn gyáregységnél, ahol többek közt iPhone-okat is gyártanak.

Tömeges ételmérgezés okozott kisebb zavart múlt hétvégén az indiai Karnátaka állam székhelyeként működő Bengaluru mellett található Foxconn-üzemben, ahol pénteken több száz alkalmazottat kellett ellátni gyomorrontás miatt, 159 személy pedig kórházi ellátásra szorult - adta hírül a helyi kormányzat szombaton.

foxconn_india_protester

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A helyi munkaerőnek az eset láthatóan az utolsó cseppet jelentette a pohárban, szombatra ugyanis a gyár több tucat dolgozója, illetve azok hozzátartozói útakadályokkal lezárták a Csennai és Bengaluru közti autópályaszakaszt. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőrség végül 70 nőt és 22 férfit állított elő (az indiai gyári munkások között jelentős többséget képvisel a női munkaerő), többségüket hétfőre kiengedték.

Az indiai hatóságok határozott fellépéséhez hozzájárulhatott az az éppen egy évvel ezelőtti eset, amikor egy másik ázsiai bérgyártó, a szintén Apple-partnernek számító Wistron egyik helyi üzemét több tucat randalírozó munkás lényegében szétverte a ki nem fizetett munkabér miatt kirobbant vita hevében, ezzel megközelítőleg 60 millió dolláros kárt okozva a gyártónak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.