Szerző: Koi Tamás

2021. december 13. 14:12

Kihelyezett "IT-tanszéket" nyitott a DT-csoport az Óbudai Egyetemen

„Deutsche Telekom Csoport IT kihelyezett tanszék” néven új fakultációt alapított a Deutsche Telekom IT Solutions (DT-ITS) a T-Systems Magyarországgal és a Magyar Telekommal együttműködésben. Az Óbudai Egyetemen a tavaszi félévben induló új oktatási programban először DevOps témakörben tartanak majd kurzust, amelyet a jövőben további tantárgyakkal terveznek kiegészíteni.

Közösen oktatnak a DT-csoporthoz kötődő magyarországi érdekeltségek (DT-ITS, T-Sytems, Magyar Telekom) szakemberei jövő tavasztól az Óbudai Egyetemen - az első kurzus már februárban elindul DevOps az üzleti informatikai szolgáltatásokban címmel.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A hazánkban összesen 11 ezer munkavállalót foglalkoztató három hazai Deutsche Telekom leányvállalat az ígéretek szerint a későbbiekben további tantárgyakkal és témakörökkel bővíti egyedülálló oktatási programját. Az együttműködésnek köszönhetően az informatikus hallgatók nemcsak a magenta vállalatok munkájába láthatnak bele, hanem a jövőben álláslehetőséget is kaphatnak a cégeknél. Az új tanszék ötmillió forint kezdeti támogatásból valósul meg.

A megállapodás előzménye, hogy a DT-ITS oktatói már 2019. januártól előadásokkal és laborfoglalkozásokkal kapcsolódtak be a Neumann János Informatikai Kar mérnökinformatikus képzésének Big Data és Üzleti Intelligencia specializációjába, a kar oktatóival szoros együttműködésben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról