Szerző: Koi Tamás

2021. december 13. 14:12

Kihelyezett "IT-tanszéket" nyitott a DT-csoport az Óbudai Egyetemen

„Deutsche Telekom Csoport IT kihelyezett tanszék” néven új fakultációt alapított a Deutsche Telekom IT Solutions (DT-ITS) a T-Systems Magyarországgal és a Magyar Telekommal együttműködésben. Az Óbudai Egyetemen a tavaszi félévben induló új oktatási programban először DevOps témakörben tartanak majd kurzust, amelyet a jövőben további tantárgyakkal terveznek kiegészíteni.

Közösen oktatnak a DT-csoporthoz kötődő magyarországi érdekeltségek (DT-ITS, T-Sytems, Magyar Telekom) szakemberei jövő tavasztól az Óbudai Egyetemen - az első kurzus már februárban elindul DevOps az üzleti informatikai szolgáltatásokban címmel.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A hazánkban összesen 11 ezer munkavállalót foglalkoztató három hazai Deutsche Telekom leányvállalat az ígéretek szerint a későbbiekben további tantárgyakkal és témakörökkel bővíti egyedülálló oktatási programját. Az együttműködésnek köszönhetően az informatikus hallgatók nemcsak a magenta vállalatok munkájába láthatnak bele, hanem a jövőben álláslehetőséget is kaphatnak a cégeknél. Az új tanszék ötmillió forint kezdeti támogatásból valósul meg.

A megállapodás előzménye, hogy a DT-ITS oktatói már 2019. januártól előadásokkal és laborfoglalkozásokkal kapcsolódtak be a Neumann János Informatikai Kar mérnökinformatikus képzésének Big Data és Üzleti Intelligencia specializációjába, a kar oktatóival szoros együttműködésben.

a címlapról