Szerző: Koi Tamás

2021. december 9. 11:55

Megszületett az utolsó, lényeges megegyezés az uniós roaming jövőjéről

Jó hírrel szolgált ma az Európai Parlament és a Tanács azoknak az uniós állampolgároknak, akik rendszeresen utaznak más uniós tagországba, ahol a hazaival megegyező feltételekkel kívánják használni okostelefonjukat.

Informális megegyezés született az Európai Parlament és a Tanács között arról, hogy a 2017-től érvényes, 2022 hatályát vesztő uniós roamingrendelet hatályát újabb tíz évvel meghosszabbítják. Ez a rendelet tette többek közt lehetővé azt, hogy az uniós állampolgárok más uniós tagállamba utazva az otthonival egyező feltételekkel használhassák mobiltelefonjaikat, azaz lényegében semmilyen felárral ne járjon az uniós mobilhasználat.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az egyezségnek nem csak a fentiek képezik a részét, hanem új elemeket is beemelnek a szabályozásba a jogalkotók.  Így például a fogadó operátoroknak 2022-től már kötelező lesz a barangoló ügyfelek számára olyan minőségű szolgáltatást biztosítani, amit az otthoni hálózaton is kapnak - amennyiben ehhez a technológiai háttér a rendelkezésre áll.

Mindez azt jelenti, hogy egy olyan előfizetőnek, akinek a díjcsomagja lehetővé teszi belföldön az 5G-s hálózatok használatát, annak a külföldi partnerhálózaton is biztosítani kell az 5G-s hozzáférést, ha az a partnerszolgáltatónál elérhető.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról