Szerző: Koi Tamás

2021. december 7. 12:58

Már a Gmail appból is lehet hang- és videóhívást indítani

Most más semmi kétség afelől, hogy a Google a Gmail appra immár nem egyszerű levelezőkliensre tekint. Megérkezett a szeptemberben bejelentett hang- és videohívás a kliensekbe.

Néhány évvel ezelőtt valószínűleg meglehetősen furcsán hatott volna, ha a világ legnagyobb online levelezőplatformját, a Gmailt üzemeltető Google bejelenti, hogy mostantól hangívást és videohívást is lehet indítani a platform mobilos klienseiből.

Azóta viszont nyakig jár az emberiség egy globális pandémiában, a munkavállalók hol otthon, hol az irodában dolgoznak, a személyes kapcsolattartás pedig új lehetőségekért kiált - úgyhogy decembertől itt a hang- és videóhívás a Gmail appban.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig is lehetett a Gmailen keresztül videohívást és hanghívást kezdeményezni, ám a csevegést kissé nyakatekert módon, egy Google Meet meghívón keresztül lehetett kezdeményezni, ami főleg a lakossági felhasználók számára a legkevésbé sem életszerű módja a gyors és fájdalommentes kapcsolattartásnak.

Ebből egyenesen következik, hogy új funkció a vállalati és lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhető - a fokozatosan, hullámokban bevezetett fejlesztés a következő hetekben globálisan mindenkinek elérhetővé válik iOS és Android platformon egyaránt. Az új gmailes video- és hanghívás egyelőre az 1:1 beszélgetéseket támogatja kizárólag.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.