Szerző: Koi Tamás

2021. december 7. 12:58

Már a Gmail appból is lehet hang- és videóhívást indítani

Most más semmi kétség afelől, hogy a Google a Gmail appra immár nem egyszerű levelezőkliensre tekint. Megérkezett a szeptemberben bejelentett hang- és videohívás a kliensekbe.

Néhány évvel ezelőtt valószínűleg meglehetősen furcsán hatott volna, ha a világ legnagyobb online levelezőplatformját, a Gmailt üzemeltető Google bejelenti, hogy mostantól hangívást és videohívást is lehet indítani a platform mobilos klienseiből.

Azóta viszont nyakig jár az emberiség egy globális pandémiában, a munkavállalók hol otthon, hol az irodában dolgoznak, a személyes kapcsolattartás pedig új lehetőségekért kiált - úgyhogy decembertől itt a hang- és videóhívás a Gmail appban.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig is lehetett a Gmailen keresztül videohívást és hanghívást kezdeményezni, ám a csevegést kissé nyakatekert módon, egy Google Meet meghívón keresztül lehetett kezdeményezni, ami főleg a lakossági felhasználók számára a legkevésbé sem életszerű módja a gyors és fájdalommentes kapcsolattartásnak.

Ebből egyenesen következik, hogy új funkció a vállalati és lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhető - a fokozatosan, hullámokban bevezetett fejlesztés a következő hetekben globálisan mindenkinek elérhetővé válik iOS és Android platformon egyaránt. Az új gmailes video- és hanghívás egyelőre az 1:1 beszélgetéseket támogatja kizárólag.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.