Szerző: Koi Tamás

2021. december 3. 13:50

Új, KKV-knak szánt Teams előfizetéssel rukkolt elő a Microsoft

Új, kifejezetten kis- és középvállalatoknak szánt Teams-előfizetéssel rukkolt elő december elején a Microsoft. Az új csomag hosszabb, és több résztvevővel zajló értekezleteket kínál, mint az ingyenes alapcsomag.

December elsejétől új konstrukcióban is elérhető a Microsoft online videokonferencia és kollaborációs platformja, a Teams. A Teams Essentials-t elsősorban azoknak a kis- és középvállalatoknak szánja a Microsoft, melyeknek nincs szükségük a Microsoft365 csomagokban található egyéb komponensekre, ugyanakkor az ingyenes Teamshez képest bővített funkciókat szeretnének elérni.

A havi 3,4 euróba kerülő Teams Essentials segítségével akár 30 órás korlátlan csoportos értekezletek is tarthatók, értekezletenként akár 300 résztvevővel (az ingyenes Teams 60 percre és 100 résztvevőre korlátoz), valamint felhasználóként 10 GB tárhelyet biztosít (az ingyenes Teams 5 GB-jával szemben).

Az értekezletek rögzítéséhez, az Outlook naptár integrációhoz valamint a még nagyobb, 1 TB tárhelyhez a következő lépcsőfok a Microsoft365 Vállalati alapverzió lehet, mely havonta 4,2 euróba kerül, és a Teamsen kívül tartalmazza a legfontosabb Office appokat, így a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, az Outlookot, illetve az Exchange online szolgáltatást.

a címlapról