Szerző: Koi Tamás

2021. november 29. 14:30

Kitették a netre a világ egyik legnagyobb mobilgyűjteményét

A mobiltelefónia elmúlt évtizedeit jellemző fejlődés igazán mellbe vágó tud lenni, amikor az ember elmegy egy múzeumba, és akár csak egy húsz évvel ezelőtti sikertelefont a kezébe fog - netán olyan típust, amit maga is használt a megjelenésekor.

A különböző tárlatoknak és kiállításoknak az újra erősödő vírushelyzet a legkevésbé sem kedvez, talán éppen ennek köszönhető, hogy az egyik legnagyobb brit mobilgyűjtemény múlt héten kikerült az internetre. A nem túl fantáziadús Mobile Phone Museum lényegében nem más, mint egy online katalógus, több mint 200 gyártó 2100-nál is több készülékét listázza, egészen 1984-ig visszamenőleg.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az online tárlat érdekessége, hogy a legtöbb készülékről rendelkezésre áll nagyfelbontású fotó, a többségüknél pedig alapvető műszaki specifikációkat és a készülék létrejöttének, pályafutásának egy-egy érdekes momentumát is leírják a gyűjtemény gazdái. 

A katalógus ráadásul leszűrhető a legkülönfélébb csoportosítások szerint, kezdve a best seller telefonoktól át a legrondább készülékeken keresztül a luxusmodellekkel bezárólag, de persze lehet megjelenési év, márka és kialakítás alapján is tallózni a különféle modellek között.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.