Szerző: Koi Tamás

2021. november 29. 14:30

Kitették a netre a világ egyik legnagyobb mobilgyűjteményét

A mobiltelefónia elmúlt évtizedeit jellemző fejlődés igazán mellbe vágó tud lenni, amikor az ember elmegy egy múzeumba, és akár csak egy húsz évvel ezelőtti sikertelefont a kezébe fog - netán olyan típust, amit maga is használt a megjelenésekor.

A különböző tárlatoknak és kiállításoknak az újra erősödő vírushelyzet a legkevésbé sem kedvez, talán éppen ennek köszönhető, hogy az egyik legnagyobb brit mobilgyűjtemény múlt héten kikerült az internetre. A nem túl fantáziadús Mobile Phone Museum lényegében nem más, mint egy online katalógus, több mint 200 gyártó 2100-nál is több készülékét listázza, egészen 1984-ig visszamenőleg.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Az online tárlat érdekessége, hogy a legtöbb készülékről rendelkezésre áll nagyfelbontású fotó, a többségüknél pedig alapvető műszaki specifikációkat és a készülék létrejöttének, pályafutásának egy-egy érdekes momentumát is leírják a gyűjtemény gazdái. 

A katalógus ráadásul leszűrhető a legkülönfélébb csoportosítások szerint, kezdve a best seller telefonoktól át a legrondább készülékeken keresztül a luxusmodellekkel bezárólag, de persze lehet megjelenési év, márka és kialakítás alapján is tallózni a különféle modellek között.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.