Szerző: Koi Tamás

2021. november 22. 14:57

5G-s mini-licitet tartottak Romániában

Egyfajta köztes frekvenciaárverést tart több 5G-képes frekvenciablokkra a román hírközlési hatóság, az ANACOM.

Mindössze két jelentkező adta be a pályázatát a román hírközlési hatóság, az ANACOM 5G-s mini-licitjére, melyben az állam négy frekvenciasáv összesen 28 frekvenciablokkjának használati engedélyét ítéli oda a jelentkezőknek legfeljebb 2029. áprilisáig.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az októberben meghirdetett értékesítési eljárásra múlt héten zárult a jelentkezés, ajánlatot addig két cég, a Digi és az Invite Systems adta be, vagyis a nagy romániai piaci szereplők, az Orange, a Vodafone és a Telekom nem vesznek részt az aukción. 

A mostani aukció célja ugyanakkor elsősorban a kiosztott frekvenciakeret(ek) lejáratának harmonizálása volt, vagyis az elnyert licencektől függetlenül nem várható pusztán ettől az eljárástól a helyi piaci erőviszonyok átrendeződése. Mindezt jól tükrözi, hogy az ANACOM bevételi iránycélja ennél az eljárásnál mindössze 72,5 millió euró.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról