Szerző: Koi Tamás

2021. november 22. 14:57

5G-s mini-licitet tartottak Romániában

Egyfajta köztes frekvenciaárverést tart több 5G-képes frekvenciablokkra a román hírközlési hatóság, az ANACOM.

Mindössze két jelentkező adta be a pályázatát a román hírközlési hatóság, az ANACOM 5G-s mini-licitjére, melyben az állam négy frekvenciasáv összesen 28 frekvenciablokkjának használati engedélyét ítéli oda a jelentkezőknek legfeljebb 2029. áprilisáig.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az októberben meghirdetett értékesítési eljárásra múlt héten zárult a jelentkezés, ajánlatot addig két cég, a Digi és az Invite Systems adta be, vagyis a nagy romániai piaci szereplők, az Orange, a Vodafone és a Telekom nem vesznek részt az aukción. 

A mostani aukció célja ugyanakkor elsősorban a kiosztott frekvenciakeret(ek) lejáratának harmonizálása volt, vagyis az elnyert licencektől függetlenül nem várható pusztán ettől az eljárástól a helyi piaci erőviszonyok átrendeződése. Mindezt jól tükrözi, hogy az ANACOM bevételi iránycélja ennél az eljárásnál mindössze 72,5 millió euró.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.