Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 15. 14:05

A "kékhalál" újra kék lesz

A Windows 11 egyik következő frissítésével a végzetes hibaüzenetek háttérszíne visszaáll a jól megszokott kékre.

A változást az egyelőre beta állapotban lévő 22000.346-os verzióban szúrták ki, amely ezzel bizonyos megjelenítési, Bluetooth, illetve 32 bites alkalmazások futtatási problémái mellett a jól megszokott kinézetű BSoD-t (Blue Screen of Death) is visszahozza.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Microsoft a dizájnmegújulást jegyében, számos más elem mellett módosította a végzetes hibaüzenetek háttérszínét feketére, hogy az jobban passzoljon a Windows 11 bejelentkező képernyőjének és a leállítási képernyőnek alap háttérszínéhez. A BSoD tehát nem tűnt el, csupán a színe változott meg, így végzetes hiba során továbbra is láthattuk a :( emotikont, a QR-kódot és az úgynevezett "stop code"-ot is, ami tulajdonképpen maga a hiba oka.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról