:

Szerző: Koi Tamás

2021. november 2. 14:13

Mostantól jobb navigálni a Google Térképekkel bringásként

Bővült a Google Térképek navigációs repertoárja - a változásoknak ezúttal a kerékpárral közlekedők örülhetnek.

Új funkciókkal, illetve tervezési lehetőségekkel egészült ki Magyarországon a Google Térképek navigációs modulja. Bár a mobilos applikációval eddig is ki lehetett választani a kerékpárt, mint utazáshoz használt eszközt, a rendszer a tervezéskor nem, vagy hiányosan használta fel a rendelkezésre álló országos kerékpárútvonalakat.

bringaut

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google közleménye szerint a kifejezetten a kerékpáros útvonalakhoz készült adatbázishoz a Magyar Közút és a Budapest Közút biztosította a hátteret, a funkció bevezetéséhez pedig közel hároméves előkészületre volt szükség. A kerékpáros útvonaltervezés e formája egyébként a környező országok közül egyedül Ausztriában érhető el.

A kerékpáros navigáció következő lépcsőfokát az októberben bejelentett "Lite navigation" nyújthatja majd. Ez a megszokott turn-by-turn navigáció helyett egy egyszerűsített navigációs nézetet kínál kifejezetten kerékpárosoknak, akik jellemzően az autósoktól eltérően használják az okostelefonjukat navigációra, illetve olyan, extra adatok is hasznosak lehetnek számukra, mint az út minősége vagy éppen a szintemelkedés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.