Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 28. 14:40

Máris feszegetik a DDR5 határait a memóriagyártók

Villámgyors memóriacsomaggal készül az Intel "Alder Lake" piaci rajtjára a G.Skill.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A két darab egyenként 16 gigabájtos modult tartalmazó 32 gigabájtos kitet DDR5-6800 besorolásúként aposztrofálja a gyártó, habár ilyen szabvány még nem létezik a JEDEC leírásában. A 6800 MHz-es effektív órajellel csatornánként 53,12 GB/s-os elméleti sávszélesség érhető el, mely a sztenderdnek számító kétcsatornás módban 106,25 GB/s-ot jelent. Ekkora sávszélességet asztali környezetben, 8-16 magos processzorokkal nem egyszerű kiaknázni, habár egy erősebb integrált GPU bizonyosan meghálálná a magas értéket. Az Alder Lake viszont ilyen szempontból kifejezetten szerényre sikerült, az IGP helyett inkább a CPU-s teljesítmény volt fókuszban a tervezés során.

01:05
 

Trident Z5 & Trident Z5 RGB Extreme Performance DDR5 Memory Trailer

Még több videó

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.