Szerző: Koi Tamás

2021. október 27. 12:48

Hivatalosan is a 4iG-é a Telenor Montenegro

Végleges formát öltött a 4iG Nyrt. és a PPF Csoport a Telenor Podgorica, vagyis a montenegrói leányvállalat adás-vételi üzletéről szóló szerződés, így már csak egy formaságnak számító procedúra van hátra az ügylet végleges zárásához.

Az átvilágítást követően a 4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group B.V. leányvállalata a PPF TMT Bidco 1 B.V., a mai napon végleges adásvételi szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról - áll a 4iG által kiadott tőzsdei tájékoztatóban. A felek júliusban jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a tranzakcióra, melynek értékét sem akkor sem most nem hozták nyilvánosságra. Az ügyletre a helyi versenyhatóságnak még áment kell mondania, a felek várakozásai szerint erre még az idén sor kerül majd.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Telenor Podgorica a montenegrói piac vezető szolgáltatója, a 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat. A Telenor Montenegro árbevételét tekintve is piacvezető az országban:  2020-ban a céghez 44 millió eurónyi bevétel folyt be. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67%) - derül ki a beszámolóból.

A montenegrói 4iG leányvállalatot éppen két hete jegyezték be a helyi cégbíróságon, a holdingcég első, de vélhetően nem sokáig egyetlen, távközlési profilú külföldi leányvállalataként.

A 4iG jelenleg is tárgyal a Digi Távközlési Kft. tulajdonosával a romániai tulajdonban lévő vállalat felvásárlásáról, illetve október első felében írta alá a szerződést az AMOS műholdflotta felett rendelkező izraeli SpaceCommal a műholdas távközlési cég 51 százalékának megszerzéséről.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.