Szerző: Koi Tamás

2021. október 27. 12:48

Hivatalosan is a 4iG-é a Telenor Montenegro

Végleges formát öltött a 4iG Nyrt. és a PPF Csoport a Telenor Podgorica, vagyis a montenegrói leányvállalat adás-vételi üzletéről szóló szerződés, így már csak egy formaságnak számító procedúra van hátra az ügylet végleges zárásához.

Az átvilágítást követően a 4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group B.V. leányvállalata a PPF TMT Bidco 1 B.V., a mai napon végleges adásvételi szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról - áll a 4iG által kiadott tőzsdei tájékoztatóban. A felek júliusban jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a tranzakcióra, melynek értékét sem akkor sem most nem hozták nyilvánosságra. Az ügyletre a helyi versenyhatóságnak még áment kell mondania, a felek várakozásai szerint erre még az idén sor kerül majd.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Telenor Podgorica a montenegrói piac vezető szolgáltatója, a 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat. A Telenor Montenegro árbevételét tekintve is piacvezető az országban:  2020-ban a céghez 44 millió eurónyi bevétel folyt be. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67%) - derül ki a beszámolóból.

A montenegrói 4iG leányvállalatot éppen két hete jegyezték be a helyi cégbíróságon, a holdingcég első, de vélhetően nem sokáig egyetlen, távközlési profilú külföldi leányvállalataként.

A 4iG jelenleg is tárgyal a Digi Távközlési Kft. tulajdonosával a romániai tulajdonban lévő vállalat felvásárlásáról, illetve október első felében írta alá a szerződést az AMOS műholdflotta felett rendelkező izraeli SpaceCommal a műholdas távközlési cég 51 százalékának megszerzéséről.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.