:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 19. 14:23

Hasítanak az iPhone-ok a magyar 5G-n

Ismét közzétette a magyar mobilhálózatokra, illetve vezetékes hálózatokra vonatkozó sebességindexét a speedtest.net szolgáltatást üzemeltető Ookla.

Nem változtak alapvetően az erőviszonyok a magyar mobilhálózatok, illetve vezetékes hálózatok sebességindex alapján felállított sorrendjét illetően - derül ki a speedtest.net közösségi sebességmérő-szolgáltatást üzemeltető Ookla harmadik negyedéves statisztikáiból. 

A szolgáltatáson keresztül végzett mérések alapján továbbra is a Vodafone Magyarország számít a leggyorsabb vezetékes szolgáltatónak hazánkban, a Digi a második, míg a Magyar Telekom a harmadik helyen áll a képzeletbeli dobogón.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mobilfronton nagyot fordul a kocka, a statisztikák alapján itt messze a Magyar Telekom nyújtja a leggyorsabb szolgáltatást, utána következik Telenor majd jócskán lemaradva a Vodafone - utóbbi kapcsán érdemes hozzátenni, hogy a brit tulajdonú cég számos mobilos díjcsomagjánál sebességplafont vezetett be korábban, ami hatást gyakorolhat az efféle mérések eredményére.

A legjobb mérésátlagot a harmadik negyedéveben az 5G-képes Samsung Galaxy S21 Ultrák produkálták 77,92 Mbps le- és 17,78 Mbps feltöltési sebességgel, az Apple iPhone-jai azonban vezették a márkák alapján felállított versenyt, nem mellékesen a leggyorsabb modemnek a Qualcomm X60 típusú 5G-képes vezérlője bizonyult, melyet elsők közt kaptak meg az idén ősszel bemutatott iPhone 13 széria tagjai.

A mobil statisztika részletei itt, a vezetékesé pedig az alábbi oldalon találhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 02:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.