Szerző: Koi Tamás

2021. október 15. 13:08

Végponti titkosítást kaphatnak a WhatsApp-mentések

A szöveges üzenetek és hívások végponti titkosítása után a mentéseket is extra biztonsági réteggel látja el a Facebook portfóliójába tartozó WhatsApp.

A WhatsApp az egyik legkedveltebb chatplatform a világon, részben egyszerűsége révén, részben azért, mivel elsők közt kínált felhasználóinak végponti titkosítást, ami nagyban megnehezítette, hogy bármilyen harmadik fél az üzenetváltásokba illetéktelenül belelásson.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Bár az üzenetek védelme mindmáig meglehetősen robusztus, a mentésekről ez eddig nem volt elmondható, az okostelefonos appok ugyanis a felhasználó Google Drive vagy iCloud fiókjába töltötték fel a rendszeres mentéseket, ám ezeket nem védte semmilyen extra védelem, vagyis a Google vagy az Apple kérésre kénytelen volt kiadni azokat a hatóságoknak.

Mostantól azonban igény szerint már a WhatsApp-mentéseket is végponti titkosítással látja el a rendszer, így azok erős titkosítást kapnak, illetve extra jelszóvédelemmel is el lehet látni őket.

A mentések végponti titkosításához az alábbi oldalon ad útmutatást a Facebook.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.