:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 15. 13:08

Végponti titkosítást kaphatnak a WhatsApp-mentések

A szöveges üzenetek és hívások végponti titkosítása után a mentéseket is extra biztonsági réteggel látja el a Facebook portfóliójába tartozó WhatsApp.

A WhatsApp az egyik legkedveltebb chatplatform a világon, részben egyszerűsége révén, részben azért, mivel elsők közt kínált felhasználóinak végponti titkosítást, ami nagyban megnehezítette, hogy bármilyen harmadik fél az üzenetváltásokba illetéktelenül belelásson.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Bár az üzenetek védelme mindmáig meglehetősen robusztus, a mentésekről ez eddig nem volt elmondható, az okostelefonos appok ugyanis a felhasználó Google Drive vagy iCloud fiókjába töltötték fel a rendszeres mentéseket, ám ezeket nem védte semmilyen extra védelem, vagyis a Google vagy az Apple kérésre kénytelen volt kiadni azokat a hatóságoknak.

Mostantól azonban igény szerint már a WhatsApp-mentéseket is végponti titkosítással látja el a rendszer, így azok erős titkosítást kapnak, illetve extra jelszóvédelemmel is el lehet látni őket.

A mentések végponti titkosításához az alábbi oldalon ad útmutatást a Facebook.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 20:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.