Szerző: Koi Tamás

2021. október 15. 13:08

Végponti titkosítást kaphatnak a WhatsApp-mentések

A szöveges üzenetek és hívások végponti titkosítása után a mentéseket is extra biztonsági réteggel látja el a Facebook portfóliójába tartozó WhatsApp.

A WhatsApp az egyik legkedveltebb chatplatform a világon, részben egyszerűsége révén, részben azért, mivel elsők közt kínált felhasználóinak végponti titkosítást, ami nagyban megnehezítette, hogy bármilyen harmadik fél az üzenetváltásokba illetéktelenül belelásson.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Bár az üzenetek védelme mindmáig meglehetősen robusztus, a mentésekről ez eddig nem volt elmondható, az okostelefonos appok ugyanis a felhasználó Google Drive vagy iCloud fiókjába töltötték fel a rendszeres mentéseket, ám ezeket nem védte semmilyen extra védelem, vagyis a Google vagy az Apple kérésre kénytelen volt kiadni azokat a hatóságoknak.

Mostantól azonban igény szerint már a WhatsApp-mentéseket is végponti titkosítással látja el a rendszer, így azok erős titkosítást kapnak, illetve extra jelszóvédelemmel is el lehet látni őket.

A mentések végponti titkosításához az alábbi oldalon ad útmutatást a Facebook.

a címlapról