Szerző: Koi Tamás

2021. október 15. 13:08

Végponti titkosítást kaphatnak a WhatsApp-mentések

A szöveges üzenetek és hívások végponti titkosítása után a mentéseket is extra biztonsági réteggel látja el a Facebook portfóliójába tartozó WhatsApp.

A WhatsApp az egyik legkedveltebb chatplatform a világon, részben egyszerűsége révén, részben azért, mivel elsők közt kínált felhasználóinak végponti titkosítást, ami nagyban megnehezítette, hogy bármilyen harmadik fél az üzenetváltásokba illetéktelenül belelásson.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Bár az üzenetek védelme mindmáig meglehetősen robusztus, a mentésekről ez eddig nem volt elmondható, az okostelefonos appok ugyanis a felhasználó Google Drive vagy iCloud fiókjába töltötték fel a rendszeres mentéseket, ám ezeket nem védte semmilyen extra védelem, vagyis a Google vagy az Apple kérésre kénytelen volt kiadni azokat a hatóságoknak.

Mostantól azonban igény szerint már a WhatsApp-mentéseket is végponti titkosítással látja el a rendszer, így azok erős titkosítást kapnak, illetve extra jelszóvédelemmel is el lehet látni őket.

A mentések végponti titkosításához az alábbi oldalon ad útmutatást a Facebook.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról