Szerző: Koi Tamás

2021. október 15. 13:08

Végponti titkosítást kaphatnak a WhatsApp-mentések

A szöveges üzenetek és hívások végponti titkosítása után a mentéseket is extra biztonsági réteggel látja el a Facebook portfóliójába tartozó WhatsApp.

A WhatsApp az egyik legkedveltebb chatplatform a világon, részben egyszerűsége révén, részben azért, mivel elsők közt kínált felhasználóinak végponti titkosítást, ami nagyban megnehezítette, hogy bármilyen harmadik fél az üzenetváltásokba illetéktelenül belelásson.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Bár az üzenetek védelme mindmáig meglehetősen robusztus, a mentésekről ez eddig nem volt elmondható, az okostelefonos appok ugyanis a felhasználó Google Drive vagy iCloud fiókjába töltötték fel a rendszeres mentéseket, ám ezeket nem védte semmilyen extra védelem, vagyis a Google vagy az Apple kérésre kénytelen volt kiadni azokat a hatóságoknak.

Mostantól azonban igény szerint már a WhatsApp-mentéseket is végponti titkosítással látja el a rendszer, így azok erős titkosítást kapnak, illetve extra jelszóvédelemmel is el lehet látni őket.

A mentések végponti titkosításához az alábbi oldalon ad útmutatást a Facebook.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 16:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.