Szerző: Koi Tamás

2021. október 12. 11:07

Elég alaposan teszteli a Samsung a hajlítható kijelzős mobiljait

A Samsung hajlítható kijelzős okostelefonjai kapcsán az egyik legnagyobb kérdés a kezdetek óta, hogy mennyire lehetnek tartósak ezek az eszközök. A technológia hajnalán nem indultak túl jól a dolgok, ezt próbálják most ellensúlyozni a koreaiak.

A Samsung első hajlítható kijelzős okostelefonja, az első generációs Galaxy Fold csak hosszú hónapokkal az eredetileg tervezett rajthoz képest kerülhetett a boltokba. Már az első, újságíróknak kiküldött tesztpéldányokkal is kellemetlenül befürödtek a koreaiak, miután kiderült, hogy sem a kijelző, sem a mechanika nem bírja túl jól a hajlítgatást - ami egy hajlítható kijelzős mobilnál nem túl jó ómen.

01:16
 

Behind the Scenes of How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3 | Flip3 5G

Még több videó

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Azóta azonban sok víz lefolyt a Szöult kettészelő Han folyón, a Samsung pedig sokat javított a Fold modellek paneljein, illetve piacra dobta a Flip hajlítható kijelzős okostelefon-szériát, melyek harmadik generációja egyaránt idén augusztusban debütált. Az újdonságokat eleinte egész jól vitték, ám a hajtogatható kijelzős mobiloknál még mindig nem érkezett el az áttörés, dacára annak, hogy a kezdeti szériákhoz képest egyre olcsóbbak és tartósabbak.

Utóbbit próbálja megmutatni a Samsung egy friss videón, ahol az új szériákat különféle stresszteszteknek vetik alá, így a tesztpéldányoknak szélsőséges hőmérsékleti körülmények közepette vagy éppen víz alatt kell helytállniuk, de azt is felmérik egy robotkar segítségével, hogy az S-Pen tartós használata hogyan hat a kijelzőre. És persze nem maradhatnak el a hajtogatós tesztek, mely a kijelzőpanel mellet a zsanér mechanikáját is igénybe veszi.

A videó alapján a Samsung kurrens Fold és Flip szériája jól állja a sarat, bár a The Verge gyűjtése szerint ezeknél a modelleknél is előfordulnak hosszabb távú használat után jelentkező kijelzőproblémák.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról