Szerző: Koi Tamás

2021. október 12. 11:07

Elég alaposan teszteli a Samsung a hajlítható kijelzős mobiljait

A Samsung hajlítható kijelzős okostelefonjai kapcsán az egyik legnagyobb kérdés a kezdetek óta, hogy mennyire lehetnek tartósak ezek az eszközök. A technológia hajnalán nem indultak túl jól a dolgok, ezt próbálják most ellensúlyozni a koreaiak.

A Samsung első hajlítható kijelzős okostelefonja, az első generációs Galaxy Fold csak hosszú hónapokkal az eredetileg tervezett rajthoz képest kerülhetett a boltokba. Már az első, újságíróknak kiküldött tesztpéldányokkal is kellemetlenül befürödtek a koreaiak, miután kiderült, hogy sem a kijelző, sem a mechanika nem bírja túl jól a hajlítgatást - ami egy hajlítható kijelzős mobilnál nem túl jó ómen.

01:16
 

Behind the Scenes of How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3 | Flip3 5G

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Azóta azonban sok víz lefolyt a Szöult kettészelő Han folyón, a Samsung pedig sokat javított a Fold modellek paneljein, illetve piacra dobta a Flip hajlítható kijelzős okostelefon-szériát, melyek harmadik generációja egyaránt idén augusztusban debütált. Az újdonságokat eleinte egész jól vitték, ám a hajtogatható kijelzős mobiloknál még mindig nem érkezett el az áttörés, dacára annak, hogy a kezdeti szériákhoz képest egyre olcsóbbak és tartósabbak.

Utóbbit próbálja megmutatni a Samsung egy friss videón, ahol az új szériákat különféle stresszteszteknek vetik alá, így a tesztpéldányoknak szélsőséges hőmérsékleti körülmények közepette vagy éppen víz alatt kell helytállniuk, de azt is felmérik egy robotkar segítségével, hogy az S-Pen tartós használata hogyan hat a kijelzőre. És persze nem maradhatnak el a hajtogatós tesztek, mely a kijelzőpanel mellet a zsanér mechanikáját is igénybe veszi.

A videó alapján a Samsung kurrens Fold és Flip szériája jól állja a sarat, bár a The Verge gyűjtése szerint ezeknél a modelleknél is előfordulnak hosszabb távú használat után jelentkező kijelzőproblémák.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 17:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.