Szerző: Koi Tamás

2021. október 8. 13:18

Gitárhangoló került a Google keresőjébe

A Google keresője számtalan hasznos és kevésbé hasznos beépített kiegészítővel, funkcióval rendelkezik, melyek köre most egy amatőr zenészek számára hasznos képességgel egészült ki.

A Google keresője a megfelelő keresőszavak beírását követően bizonyos témákat illetően hasznos és látványos segítségeket ad a felhasználóknak az egyszerű találati listán felül - a rendszer így többek közt beépített mértékegység-váltó, időjárás-előrejelző, árfolyamgörbe és dalszöveg megjelenítési funkciókkal rendelkezik. Illetve most már egy gitárhangolóval is.

google_tuner_2

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A keresőcég gitárhangolója gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a legtöbb erre a célra használható okostelefonos app, illetve PC-s szoftver, azaz a mikrofon által érzékelt jel alapján képes egyrészt felismerni, melyik húrt hangolja a hangszer használója, illetve jelzi a kívánt hangmagasságtól való eltérést.

A Google gitárhangolójához elég beírni a keresőbe a "google tuner" szavakat (akár mobilon akár PC-n), a hangoló felülete a böngészőben jelenik meg. Ha minden húr kellően feszes, kezdődhet is a zenélés - aki esetleg nem találná könnyen a ritmust, annak a Google beépített metronómot is biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról