Szerző: Bőle György

2021. szeptember 23. 09:45

Átfogó kutatás készült a hazai alkalmazás-fejlesztésben használt technológiákról

A kutatás pontos képet igyekszik adni a ma divatosnak számító technológiák magyarországi használatáról és elterjedtségéről.

Az Alerant által nyáron indított adatfelvétel után, a napokban publikálták a kutatás hazai viszonylatban szokatlanul részletes eredményeit, melyben a hazai fejlesztők, tesztelők, devops környezetben dolgozó szakemberek technológia használatát vizsgálták. A felmérés számos érdekes részletet tartalmaz mind az alkalmazott nyelvek, fejlesztési metodológiák, konténerizációs és deployment szokások, vagy akár az infrastruktúra mint kód eszközök vonatkozásában. Az eredmények áttekintése után jól kirajzolódik az is, hogy a hazai piac legalább 3 éves lemaradásban van a korszerű, ma divatosnak számító technológiák használatában - legalábbis a jellemzően angolszász és nyugat-európai piacokra reprezentatív Stack Overflow friss adataival összehasonlítva.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A most publikált eredmények minden technológiai döntés előtt álló érdeklődőnek - legyen az álláskereső szakember vagy egy IT rendszer megújítását tervező vállalat - hasznos támogatást adhatnak a megfelelő döntések meghozatalában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról