Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 21. 14:22

Kis híján a Huawei sorsára jutott a Honor

Nem tudták eldönteni az érintett amerikai kormányhivatalok képviselői, hogy a Huaweiből tavaly novemberben kivált Honor felkerüljön-e a kereskedelmi minisztérium által vezetett rettegett Entity Listre.

Ketten mellette, ketten pedig ellene szavaztak, így szavazategyenlőség miatt végül nem született döntés annak kapcsán, hogy a Huaweiből tavaly novemberben kivált Honor felkerüljön-e arra a listára, mely gyakorlatilag a Huawei pályafutásának végét hozta az okostelefonos szegmensben.

Ez az amerikai kereskedelmi minisztérium által vezetett "entity list", melyre az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági kockázatot jelentő entitások (cégek, szervezetek vagy akár magánszemélyek) kerülhetnek, és akivel azután amerikai cég csak speciális engedélyek kínkeserves úton történő beszerzése után létesíthet bármilyen partneri viszonyt.

honor_magic3_launch

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A Honor kapcsán most a védelmi minisztérium, az energiaügyi minisztérium, a kereskedelmi minisztérium és a külügyminisztérium képviselői szavaztak - előbbi kettő a cég listára kerülése mellett, utóbbi kettő ellene. Vagyis patthelyzet alakult ki, ami ugyanakkor távolról sem feloldhatatlan, hiszen jöhet még egy második körös szavazás a politikai kinevezettekkel, majd ha ez sem vezet eredményre, Joe Biden egy személyben dönthet a Honor sorsáról.

A nemzetbiztonsági fenyegetést ezzel együtt valamivel nehezebb lehet indokolni a Honornál, mint a Huawei esetében, hiszen a Honor a korábbi anyacéggel szemben nem gyárt mobilhálózati berendezéseket, fogyasztói termékeivel pedig egyáltalán nincs jelen az Egyesült Államokban.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 02:25

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.