Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 16. 13:51

Már nem kötelező a jelszó a Microsoft-fiókokhoz

Nem kötelező többé jelszót létrehozni a lakossági szintű Microsoft-fiókok felhasználóinak, a cég szerint ezzel sokkal biztonságosabban lehet elérni a szolgáltatásokat.

Immár jelszó nélkül is bejelentkezhetnek Microsoft-fiókjukba a redmondi cég online szolgáltatásait igénybe vevő lakossági felhasználók, miután a társaság a vállalati szintű fiókok után a lakossági fiókoknál is eltörölte a kötelező jelszóhasználatot.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Mindez azt jelenti, hogy mostantól jelszó nélkül lehet hozzáférni a OneDrive-hoz, az Outlookhoz, a Microsoft Családbiztonság szolgáltatáshoz, illetve az Xbox Series X/S konzolok esetében is eltűnik a bejelentkezésnél a sokak életét megkeserítő, illetve manapság egyre kevésbé biztonságosnak tekintett jelszó.

A szolgáltatásokat a jövőben jelszó helyett opcionálisan a Microsoft Authenticator app használatával (biometrikus azonosítással), netán SMS-ben vagy e-mailben küldött kódokkal lehet elérni. A jelszót a fentebb említett Authenticator app Microsoft-fiókkal történő összekötését követően lehet kikapcsolni a fiókbeállításoknál.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.