Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 16. 13:51

Már nem kötelező a jelszó a Microsoft-fiókokhoz

Nem kötelező többé jelszót létrehozni a lakossági szintű Microsoft-fiókok felhasználóinak, a cég szerint ezzel sokkal biztonságosabban lehet elérni a szolgáltatásokat.

Immár jelszó nélkül is bejelentkezhetnek Microsoft-fiókjukba a redmondi cég online szolgáltatásait igénybe vevő lakossági felhasználók, miután a társaság a vállalati szintű fiókok után a lakossági fiókoknál is eltörölte a kötelező jelszóhasználatot.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Mindez azt jelenti, hogy mostantól jelszó nélkül lehet hozzáférni a OneDrive-hoz, az Outlookhoz, a Microsoft Családbiztonság szolgáltatáshoz, illetve az Xbox Series X/S konzolok esetében is eltűnik a bejelentkezésnél a sokak életét megkeserítő, illetve manapság egyre kevésbé biztonságosnak tekintett jelszó.

A szolgáltatásokat a jövőben jelszó helyett opcionálisan a Microsoft Authenticator app használatával (biometrikus azonosítással), netán SMS-ben vagy e-mailben küldött kódokkal lehet elérni. A jelszót a fentebb említett Authenticator app Microsoft-fiókkal történő összekötését követően lehet kikapcsolni a fiókbeállításoknál.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.