:

Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 14. 09:54

Még több emojit az orvostudománynak!

A jövőben egyre több, az orvostudományhoz valamilyen módon köthető emoji megjelenése várható, legalábbis ezen dolgozik több, az Unicode-dal már korábban közelebbi kapcsolatba került orvos és más, egészségügyi szakember.

Több emojira van szüksége az orvostudománynak, hogy az orvos-beteg kommunikáció hatékonyabbá válhasson a jövőben, legalábbis ezen dolgozik az a sürgősségi orvos, aki az Unicode szabványba tavaly belobbizta a szív és a tüdő anatómiailag pontos ikonját.

heart_lung_emoji

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Shuhan He szerint az emojik sorsáról döntő Unicode Konzorciumnak meg kéne fontolnia még több, szervet és orvosi eszközt ábrázoló emoji felvételét, így például a gyomor, a máj és a vastagbél fentiekhez hasonló ábrázolását, de akár a CT-berendezés vagy az infúziós tasak beillesztését a Unicode szabványba.

He szerint az új orvosi emojik megjelenését elsősorban az indokolja, hogy a páciensek a diagnosztikai szakaszban eleve erős képi leíró nyelvet használnak, melyhez remek segédletet nyújthatnak - különösen a távoli diagnózis esetében - az emojik.

Az orvos emellett úgy véli, az emoji azok számára is segítség lehet, akik egyáltalán nem tudnak beszélni, netán nem beszélnek egy nyelvet az orvossal. És egyébként is, általában véve minden olyan eszköz, ami kicsit is segíti az orvos-beteg kommunikációt, már megéri a létrehozásukkal kapcsolatos erőfeszítéseket - véli He.

Via The Verge.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 05:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.