Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 14. 09:54

Még több emojit az orvostudománynak!

A jövőben egyre több, az orvostudományhoz valamilyen módon köthető emoji megjelenése várható, legalábbis ezen dolgozik több, az Unicode-dal már korábban közelebbi kapcsolatba került orvos és más, egészségügyi szakember.

Több emojira van szüksége az orvostudománynak, hogy az orvos-beteg kommunikáció hatékonyabbá válhasson a jövőben, legalábbis ezen dolgozik az a sürgősségi orvos, aki az Unicode szabványba tavaly belobbizta a szív és a tüdő anatómiailag pontos ikonját.

heart_lung_emoji

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Shuhan He szerint az emojik sorsáról döntő Unicode Konzorciumnak meg kéne fontolnia még több, szervet és orvosi eszközt ábrázoló emoji felvételét, így például a gyomor, a máj és a vastagbél fentiekhez hasonló ábrázolását, de akár a CT-berendezés vagy az infúziós tasak beillesztését a Unicode szabványba.

He szerint az új orvosi emojik megjelenését elsősorban az indokolja, hogy a páciensek a diagnosztikai szakaszban eleve erős képi leíró nyelvet használnak, melyhez remek segédletet nyújthatnak - különösen a távoli diagnózis esetében - az emojik.

Az orvos emellett úgy véli, az emoji azok számára is segítség lehet, akik egyáltalán nem tudnak beszélni, netán nem beszélnek egy nyelvet az orvossal. És egyébként is, általában véve minden olyan eszköz, ami kicsit is segíti az orvos-beteg kommunikációt, már megéri a létrehozásukkal kapcsolatos erőfeszítéseket - véli He.

Via The Verge.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról