Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 13. 09:03

A világ eddigi legnagyobb túlterheléses támadását regisztrálták szeptember elején

A gigantikus túlterheléses támadását sikerrel verte vissza az orosz Yandex.

Az internet történelmének eddigi legnagyobb ismert túlterheléses támadása (Distributed Denial of Service, azaz DDoS) érte augusztus végén, szeptember elején az orosz Yandex informatikai óriást.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A cég múlt héten közzétett sajtóközleménye szerint az első DDoS-támadási hullám augusztus elején érte el a Yandex szervereit, és szeptember 5-én csúcsosodott ki. Ekkor a logok szerint volt olyan időszak, amikor másodpercenként csaknem 22 millió olyan lekérés érkezett, melynek kizárólagos célja a rendszer blokkolása, megbénítása volt.

Az előző ismert flood rekordot a Cloudflare detektálta idén nyáron. Akkor egy pontosan meg nem határozott célpont hálózatát szintén meglehetősen aktívan támadták ismeretlenek - a publikus DNS-szolgáltató szerint volt olyan időszak, amikor másodpercenként 17,2 millió lekérést detektáltak a rendszerek. 

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról