:

Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 13. 09:03

A világ eddigi legnagyobb túlterheléses támadását regisztrálták szeptember elején

A gigantikus túlterheléses támadását sikerrel verte vissza az orosz Yandex.

Az internet történelmének eddigi legnagyobb ismert túlterheléses támadása (Distributed Denial of Service, azaz DDoS) érte augusztus végén, szeptember elején az orosz Yandex informatikai óriást.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég múlt héten közzétett sajtóközleménye szerint az első DDoS-támadási hullám augusztus elején érte el a Yandex szervereit, és szeptember 5-én csúcsosodott ki. Ekkor a logok szerint volt olyan időszak, amikor másodpercenként csaknem 22 millió olyan lekérés érkezett, melynek kizárólagos célja a rendszer blokkolása, megbénítása volt.

Az előző ismert flood rekordot a Cloudflare detektálta idén nyáron. Akkor egy pontosan meg nem határozott célpont hálózatát szintén meglehetősen aktívan támadták ismeretlenek - a publikus DNS-szolgáltató szerint volt olyan időszak, amikor másodpercenként 17,2 millió lekérést detektáltak a rendszerek. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 08:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.