Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 2. 14:47

Intel helyett inkább AMD-re szavazott a Cloudflare

Az Intel "Ice Lake" Xeon helyet inkább az AMD "Milan" Epyc szerverprocesszoraival bővíti adatközpontjait a Cloudflare.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az ismert szolgáltató blogbejegyzése szerint az AMD szerverprocesszorinak kedvezőbb hatékonysága volt a döntő, amely miatt az Intel legújabb Xeonjai végül nem kaptak szerepet az aktuális fejlesztési körben. A Cloudflare mindkét beszállító termékeit alaposan letesztelte, és bár a néhány hónapja megjelent Xeonok számítási teljesítménye versenyképes volt, a disszipációt tekintve szerverenként több 100 wattos hátrányban volt az Intel, amely egy nagy adatközpontnál hatalmas negatívumot jelent. A bejegyzés leszögezi, hogy a szolgáltató számára rendkívül fontos szempont a hatékonyság, a globálisan mintegy 200 adatközpont fenntartása ugyanis tetemes kiadást jelent. Az alacsonyabb disszipációnak hála az AMD-s rendszerek szerényebb hűtéssel is beérik, amely további megtakarításokat jelent. A Cloudflare 12-18 havonta bővíti adatközpontjait, melyhez minden esetben alaposan megvizsgálják a piacon található aktuális hardverkínálatot.

cloudlfare_dc

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.