Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 2. 14:47

Intel helyett inkább AMD-re szavazott a Cloudflare

Az Intel "Ice Lake" Xeon helyet inkább az AMD "Milan" Epyc szerverprocesszoraival bővíti adatközpontjait a Cloudflare.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Az ismert szolgáltató blogbejegyzése szerint az AMD szerverprocesszorinak kedvezőbb hatékonysága volt a döntő, amely miatt az Intel legújabb Xeonjai végül nem kaptak szerepet az aktuális fejlesztési körben. A Cloudflare mindkét beszállító termékeit alaposan letesztelte, és bár a néhány hónapja megjelent Xeonok számítási teljesítménye versenyképes volt, a disszipációt tekintve szerverenként több 100 wattos hátrányban volt az Intel, amely egy nagy adatközpontnál hatalmas negatívumot jelent. A bejegyzés leszögezi, hogy a szolgáltató számára rendkívül fontos szempont a hatékonyság, a globálisan mintegy 200 adatközpont fenntartása ugyanis tetemes kiadást jelent. Az alacsonyabb disszipációnak hála az AMD-s rendszerek szerényebb hűtéssel is beérik, amely további megtakarításokat jelent. A Cloudflare 12-18 havonta bővíti adatközpontjait, melyhez minden esetben alaposan megvizsgálják a piacon található aktuális hardverkínálatot.

cloudlfare_dc

 

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról