Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 27. 12:17

Távolról letilthatók a lopott Samsung TV-k

Idén nyáron használta először kiterjedten a Samsung Electronics egy a készülékekben pontosan nem meghatározott ideje jelen lévő védelmi funkciót, a TV Blockot egy nagyobb raktár kipakolását követően.

Gyakorlatilag az összes, internetelérésre képes Samsung okostévé működése kiiktatható távolról egy a készülékekben pontosan meg nem határozott ideje jelen lévő funkció, a TV Block segítségével. A gyártó legutóbb egy júliusi dél-afrikai incidens kapcsán használta a funkciót, amikor egy központi elosztóraktárból jelentős mennyiségű készüléknek kelt lába.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A biztonsági funkció a mobilszolgáltatók IMEI-tiltásához hasonlóan sorozatszám alapján történik, így amikor a készülék első alkalommal csatlakozik az internetre, a Samsung szerverei lefuttatják az azonosítót a nyilvántartott feketelistában, és ha szerepel benne a készülék, szoftveresen kiiktatják. Fals pozitív egyezés esetén a Samsungtól lehet kérni a korlátozás feloldását, a vásárlást igazoló hiteles bizonylat bemutatásával.

A Samsung TV Block kapcsán megkerestük a cég hazai képviseletét is, ahol a funkcióról az alábbi tájékoztatást kaptuk:

A Samsung TV Block megoldásának egyedüli célja, hogy megakadályozza a lopott televíziókészülékek illegális adásvételét és csökkentse az ebből keletkező károkat. A rendszerrel a vállalat biztosítja, hogy a termékeket kizárólag a hiteles bizonylattal rendelkező tulajdonosuk használja. A Samsung TV Block-ot kizárólag abban az esetben aktiválják, ha erre vonatkozó, megerősített kérés érkezik a készülék esetleges eltulajdonításakor. Azoknak a felhasználóknak a televízióján, akik hivatalos kereskedésben vagy viszonteladótól vásárolták a készüléket, a TV Block nem kapcsol be. A Samsung számára kiemelten fontos a felhasználók személyes adatainak felelős kezelése és minden terméket úgy terveztek, hogy annak használatakor a személyes adatok biztonságban legyenek.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 00:35

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.