Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 27. 12:17

Távolról letilthatók a lopott Samsung TV-k

Idén nyáron használta először kiterjedten a Samsung Electronics egy a készülékekben pontosan nem meghatározott ideje jelen lévő védelmi funkciót, a TV Blockot egy nagyobb raktár kipakolását követően.

Gyakorlatilag az összes, internetelérésre képes Samsung okostévé működése kiiktatható távolról egy a készülékekben pontosan meg nem határozott ideje jelen lévő funkció, a TV Block segítségével. A gyártó legutóbb egy júliusi dél-afrikai incidens kapcsán használta a funkciót, amikor egy központi elosztóraktárból jelentős mennyiségű készüléknek kelt lába.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A biztonsági funkció a mobilszolgáltatók IMEI-tiltásához hasonlóan sorozatszám alapján történik, így amikor a készülék első alkalommal csatlakozik az internetre, a Samsung szerverei lefuttatják az azonosítót a nyilvántartott feketelistában, és ha szerepel benne a készülék, szoftveresen kiiktatják. Fals pozitív egyezés esetén a Samsungtól lehet kérni a korlátozás feloldását, a vásárlást igazoló hiteles bizonylat bemutatásával.

A Samsung TV Block kapcsán megkerestük a cég hazai képviseletét is, ahol a funkcióról az alábbi tájékoztatást kaptuk:

A Samsung TV Block megoldásának egyedüli célja, hogy megakadályozza a lopott televíziókészülékek illegális adásvételét és csökkentse az ebből keletkező károkat. A rendszerrel a vállalat biztosítja, hogy a termékeket kizárólag a hiteles bizonylattal rendelkező tulajdonosuk használja. A Samsung TV Block-ot kizárólag abban az esetben aktiválják, ha erre vonatkozó, megerősített kérés érkezik a készülék esetleges eltulajdonításakor. Azoknak a felhasználóknak a televízióján, akik hivatalos kereskedésben vagy viszonteladótól vásárolták a készüléket, a TV Block nem kapcsol be. A Samsung számára kiemelten fontos a felhasználók személyes adatainak felelős kezelése és minden terméket úgy terveztek, hogy annak használatakor a személyes adatok biztonságban legyenek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.