Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 25. 13:29

Csak óvatosan a Galaxy Z Fold 3 rootolásával!

Az androidos okostelefonok bootloaderének kinyitása, illetve a rootolás közkedvelt eszköz a készülékekben szunnyadó tudás teljes kiaknázásához, ám a gyártók többnyire nem nézik jó szemmel a felhasználói beavatkozás ezen formáját.

Van egy olyan, viszonylag stabil felhasználói bázis, akiknek az első dolguk egy új androidos készülék beüzemelése során a root jogok megszerzése, jóllehet a gyártók időről-időre igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy ez a többletjogért bizonyos esetekben komoly árat kell fizetni.

galaxy_z_fold3

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Samsungnál eddig többnyire a KNOX biztonsági keretrendszer és a Samsung Pay funkciók kinyírásában testestült ez meg root esetén, ám az XDA Developers közösség tagjainak leírása szerint a frissen piacra került hajlítható kijelzős Galaxy Z Fold 3 esetében egy ennél sokkal látványosabb jelenséggel kell szembe néznie annak, aki rootolásra adná a fejét.

A koreai gyártó a fentieken túl ugyanis a rootolt telefonoknál lényegében kikapcsolja az összes kamerát (beleértve a kijelző alatt rejtőző szelfikamerát is), ami értelemszerűen együtt jár az összes, azokra épülő funkció (így többek közt az arcképes azonosítás) elérhetetlenné válásával.

A Samsung egyébként a bootloader kinyitása előtt megjelenő rendszerüzenetben erre külön figyelmezteti is a felhasználót, akik a továbbiakban csak akkor használhatják a készülék kameráját, ha újra lezárják a bootloadert.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.