:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 25. 13:29

Csak óvatosan a Galaxy Z Fold 3 rootolásával!

Az androidos okostelefonok bootloaderének kinyitása, illetve a rootolás közkedvelt eszköz a készülékekben szunnyadó tudás teljes kiaknázásához, ám a gyártók többnyire nem nézik jó szemmel a felhasználói beavatkozás ezen formáját.

Van egy olyan, viszonylag stabil felhasználói bázis, akiknek az első dolguk egy új androidos készülék beüzemelése során a root jogok megszerzése, jóllehet a gyártók időről-időre igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy ez a többletjogért bizonyos esetekben komoly árat kell fizetni.

galaxy_z_fold3

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Samsungnál eddig többnyire a KNOX biztonsági keretrendszer és a Samsung Pay funkciók kinyírásában testestült ez meg root esetén, ám az XDA Developers közösség tagjainak leírása szerint a frissen piacra került hajlítható kijelzős Galaxy Z Fold 3 esetében egy ennél sokkal látványosabb jelenséggel kell szembe néznie annak, aki rootolásra adná a fejét.

A koreai gyártó a fentieken túl ugyanis a rootolt telefonoknál lényegében kikapcsolja az összes kamerát (beleértve a kijelző alatt rejtőző szelfikamerát is), ami értelemszerűen együtt jár az összes, azokra épülő funkció (így többek közt az arcképes azonosítás) elérhetetlenné válásával.

A Samsung egyébként a bootloader kinyitása előtt megjelenő rendszerüzenetben erre külön figyelmezteti is a felhasználót, akik a továbbiakban csak akkor használhatják a készülék kameráját, ha újra lezárják a bootloadert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.