Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 25. 13:29

Csak óvatosan a Galaxy Z Fold 3 rootolásával!

Az androidos okostelefonok bootloaderének kinyitása, illetve a rootolás közkedvelt eszköz a készülékekben szunnyadó tudás teljes kiaknázásához, ám a gyártók többnyire nem nézik jó szemmel a felhasználói beavatkozás ezen formáját.

Van egy olyan, viszonylag stabil felhasználói bázis, akiknek az első dolguk egy új androidos készülék beüzemelése során a root jogok megszerzése, jóllehet a gyártók időről-időre igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy ez a többletjogért bizonyos esetekben komoly árat kell fizetni.

galaxy_z_fold3

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A Samsungnál eddig többnyire a KNOX biztonsági keretrendszer és a Samsung Pay funkciók kinyírásában testestült ez meg root esetén, ám az XDA Developers közösség tagjainak leírása szerint a frissen piacra került hajlítható kijelzős Galaxy Z Fold 3 esetében egy ennél sokkal látványosabb jelenséggel kell szembe néznie annak, aki rootolásra adná a fejét.

A koreai gyártó a fentieken túl ugyanis a rootolt telefonoknál lényegében kikapcsolja az összes kamerát (beleértve a kijelző alatt rejtőző szelfikamerát is), ami értelemszerűen együtt jár az összes, azokra épülő funkció (így többek közt az arcképes azonosítás) elérhetetlenné válásával.

A Samsung egyébként a bootloader kinyitása előtt megjelenő rendszerüzenetben erre külön figyelmezteti is a felhasználót, akik a továbbiakban csak akkor használhatják a készülék kameráját, ha újra lezárják a bootloadert.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:26

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.