Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 19. 12:56

Dögunalmas szöveges mémek a Facebook legnézettebb egyéni tartalmai

Most először tette közzé új, "Widely Viewed Content Report" nevű, a közösségi tartalomfogyasztási szokásokba első kézből betekintést engedő jelentését a Facebook.

Dacára a belpolitikai szempontból meglehetősen viharosnak minősülő évkezdetnek, nem a politikai tartalmú posztok voltak a legnépszerűbbek az amerikai Facebookozók körében az év első felében - többek közt ez derül ki a közösségi szolgáltatás első ízben kiadott, a tartalomfogyasztási szokásokba első kézből betekintést engedő Widely Viewed Content Reportból.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A második negyedéves statisztikákat összegyűjtő kimutatás szerint még csak nem is a gazdit kereső kóbor kutyusok vagy éppen cicusok képét nézték vagy lájkolták a legtöbben az oldalon.

A Facebook egyéni megosztások és reakciók alapján felállított toplistáján szinte kivétel nélkül szövegalapú mémek találhatók (a legnépszerűbb a fent is látható, egy éve keringő szórejtvény-szerű kép, amit csak a második negyedévben 80 millióan láttak), melyek a jelek szerint óriási népszerűségnek örvendenek világszerte, legalábbis a legtöbb ilyen tartalom honosított változatába komoly eséllyel már belebotlott a magyar facebookozók jelentős része.

Az új toplista egyik ki nem mondott célja nyilván az, hogy a Facebook lehetőség szerint eloszlassa magáról azt a képzetet, hogy a politikai tartalmak túlsúlyban lennének a platformon mind mennyiségüket, mind nézettségüket, illetve a reakciókat tekintve. 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.