Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 13. 11:59

Hiába nőtt 300% felett az Airbnb, a delta variáns miatt pesszimisták a befektetők

Az online szállásközvetítő szolgáltatások közül a koronavírus világjárvány talán a leginkább az Airbnb-t, illetve a rá épülő infrastruktúrát és magánvállalkozásokat, kkv-kat viselte meg leginkább. A nyár eleje ígéretesen indult a cégnél, de a delta variánssal kapcsolatos hírek elbizonytalanították a befektetőket.

A tőzsde nem a múltat, hanem a jövőt árazza be - ezt az örökigazságot tankönyvi példaként szemlélteti az Airbnb online szállásközvetítő negyedéves jelentését követő befektetői reakció. A cég árbevétele a mélypontot jelentő tavalyi második negyedévről hiába nőtt több mint háromszorosára, emellett hiába csökkent 88%-kal a veszteség, a zárás utáni kereskedésben 4%-ot estek a cég részvényei.

airbnbn_logo

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A jelenségre viszonylag egyszerű a magyarázat. A cégvezetés a számok kiadását követően arra figyelmeztetett, hogy a delta-variánsnak köszönhetően az utazásokat érintően újabb jelentős bizonytalansági faktor kerül a képbe, így számottevően csökkenhet a platformon keresztül eltöltött vendégéjszakák száma, illetve nőhet a lemondások aránya.

Az Airbnb árbevétele egyébként 1,34 milliárd dollárra nőtt az idei második negyedévben, a bruttó foglalási érték pedig elérte ennek a tízszeresét, ami több mint 320%-os növekedésnek számít éves összehasonlításban. A cég nettó vesztesége eközben 68 millió dollár volt, vagyis sikerült a 2020-as második negyedévben realizált 575,6 millió dolláros mínuszt jelentős mértékben lefaragni.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 01:01

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.