:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 13. 11:59

Hiába nőtt 300% felett az Airbnb, a delta variáns miatt pesszimisták a befektetők

Az online szállásközvetítő szolgáltatások közül a koronavírus világjárvány talán a leginkább az Airbnb-t, illetve a rá épülő infrastruktúrát és magánvállalkozásokat, kkv-kat viselte meg leginkább. A nyár eleje ígéretesen indult a cégnél, de a delta variánssal kapcsolatos hírek elbizonytalanították a befektetőket.

A tőzsde nem a múltat, hanem a jövőt árazza be - ezt az örökigazságot tankönyvi példaként szemlélteti az Airbnb online szállásközvetítő negyedéves jelentését követő befektetői reakció. A cég árbevétele a mélypontot jelentő tavalyi második negyedévről hiába nőtt több mint háromszorosára, emellett hiába csökkent 88%-kal a veszteség, a zárás utáni kereskedésben 4%-ot estek a cég részvényei.

airbnbn_logo

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A jelenségre viszonylag egyszerű a magyarázat. A cégvezetés a számok kiadását követően arra figyelmeztetett, hogy a delta-variánsnak köszönhetően az utazásokat érintően újabb jelentős bizonytalansági faktor kerül a képbe, így számottevően csökkenhet a platformon keresztül eltöltött vendégéjszakák száma, illetve nőhet a lemondások aránya.

Az Airbnb árbevétele egyébként 1,34 milliárd dollárra nőtt az idei második negyedévben, a bruttó foglalási érték pedig elérte ennek a tízszeresét, ami több mint 320%-os növekedésnek számít éves összehasonlításban. A cég nettó vesztesége eközben 68 millió dollár volt, vagyis sikerült a 2020-as második negyedévben realizált 575,6 millió dolláros mínuszt jelentős mértékben lefaragni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.