Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 5. 14:35

Jönnek a TikTok-sztorik

Számos közösségimédia-platform után a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok is bevezetheti a csak rövid ideig látható videókat.

Rövidesen új, más közösségimédia-platformokon már régóta létező tartalommegjelenítési móddal bővül a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok repertoárja. A legegyszerűbb ötletből a leggyorsabb, leghangosabb sikert varázsoló szolgáltatás jelenleg is teszteli a "TikTok Stories" funkciót, mely a cég képviselői szerint új lehetőséget ad a tartalomtulajdonosoknak a kreatív ötletek megvalósításához.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A stories alapötlete a legkevésbé sem tekinthető újnak, így a TikTok ezúttal a Facebooknál, az Instagramnál vagy akár a Snapchatnál már bevált recepthez nyúlt. 

A TikTok-sztorik a teszt alapján egy új oldalsávban jelennek majd meg az appon belül, és a megjelenésüktől számított 24 órán belül automatikusan törlődnek majd. Ezekre az alapvetően továbbra is videoformátumú klipekre különböző módokon lehet majd reagálni, akárcsak más platformok esetében.

A sztorik bevezetésük óta szerves és többnyire hasznos részét képezik a különféle közösségimédia-felületeknek, nem véletlen, hogy a TikTok is úgy döntött, megpróbálkozik a bevezetésükkel. A trükk azonban nem minden esetben működik - jó példa erre a Twitter, mely nyolc hónappal a bevezetése után a teljes érdektelenség miatt lekapcsolta hasonló célt szolgáló Fleet nevű funkcióját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról