Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 5. 14:35

Jönnek a TikTok-sztorik

Számos közösségimédia-platform után a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok is bevezetheti a csak rövid ideig látható videókat.

Rövidesen új, más közösségimédia-platformokon már régóta létező tartalommegjelenítési móddal bővül a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok repertoárja. A legegyszerűbb ötletből a leggyorsabb, leghangosabb sikert varázsoló szolgáltatás jelenleg is teszteli a "TikTok Stories" funkciót, mely a cég képviselői szerint új lehetőséget ad a tartalomtulajdonosoknak a kreatív ötletek megvalósításához.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A stories alapötlete a legkevésbé sem tekinthető újnak, így a TikTok ezúttal a Facebooknál, az Instagramnál vagy akár a Snapchatnál már bevált recepthez nyúlt. 

A TikTok-sztorik a teszt alapján egy új oldalsávban jelennek majd meg az appon belül, és a megjelenésüktől számított 24 órán belül automatikusan törlődnek majd. Ezekre az alapvetően továbbra is videoformátumú klipekre különböző módokon lehet majd reagálni, akárcsak más platformok esetében.

A sztorik bevezetésük óta szerves és többnyire hasznos részét képezik a különféle közösségimédia-felületeknek, nem véletlen, hogy a TikTok is úgy döntött, megpróbálkozik a bevezetésükkel. A trükk azonban nem minden esetben működik - jó példa erre a Twitter, mely nyolc hónappal a bevezetése után a teljes érdektelenség miatt lekapcsolta hasonló célt szolgáló Fleet nevű funkcióját.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.