Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 5. 14:35

Jönnek a TikTok-sztorik

Számos közösségimédia-platform után a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok is bevezetheti a csak rövid ideig látható videókat.

Rövidesen új, más közösségimédia-platformokon már régóta létező tartalommegjelenítési móddal bővül a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok repertoárja. A legegyszerűbb ötletből a leggyorsabb, leghangosabb sikert varázsoló szolgáltatás jelenleg is teszteli a "TikTok Stories" funkciót, mely a cég képviselői szerint új lehetőséget ad a tartalomtulajdonosoknak a kreatív ötletek megvalósításához.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A stories alapötlete a legkevésbé sem tekinthető újnak, így a TikTok ezúttal a Facebooknál, az Instagramnál vagy akár a Snapchatnál már bevált recepthez nyúlt. 

A TikTok-sztorik a teszt alapján egy új oldalsávban jelennek majd meg az appon belül, és a megjelenésüktől számított 24 órán belül automatikusan törlődnek majd. Ezekre az alapvetően továbbra is videoformátumú klipekre különböző módokon lehet majd reagálni, akárcsak más platformok esetében.

A sztorik bevezetésük óta szerves és többnyire hasznos részét képezik a különféle közösségimédia-felületeknek, nem véletlen, hogy a TikTok is úgy döntött, megpróbálkozik a bevezetésükkel. A trükk azonban nem minden esetben működik - jó példa erre a Twitter, mely nyolc hónappal a bevezetése után a teljes érdektelenség miatt lekapcsolta hasonló célt szolgáló Fleet nevű funkcióját.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 23:08

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.