Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 3. 12:47

A Xiaomi lett a piacvezető mobilgyártó Európában

Rendkívül rövid idő alatt kiharcolta a piacelsőséget az európai mobilpiacon a kínai Xiaomi, legalábbis az egyik piacelemző cég legfrissebb statisztikái szerint.

Megelőzte a dél-koreai Samsungot Európában, ezzel a mobilpiac vezető pozíciójába került a kínai Xiaomi, mely a jelek szerint rendkívül hatékonyan vette át a helyét egyik legfőbb riválisának, a Huawei Technologiesnek a kontinensen - derül ki a Strategy Analytics friss statisztikáiból.

sa_q221_smartphone
forrás: businesswire

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A kutatócég szerint az európai mobilpiac a második negyedévben a járványhelyzet enyhülésével és az azt kísérő nyitásokkal újra egészséges növekedésbe kezdett, melyet a legjobban a kínai piaci szereplők tudtak kihasználni. A szegmens újdonsült bajnoka, a Xiaomi 12,7 millió készüléket szállított le ebben az időszakban, 700 ezerrel többet, mint a Samsung. A vállalat értékesítési volumenének növekedése ezzel éves szinten több mint 67% lett, míg a dél-koreai rivális ugyanebben az időszakban 7%-os mínuszt volt kénytelen elkönyvelni.

A számok alapján a második negyedévben hozzávetőlegesen minden második eladott okostelefont vagy a Xiaomi vagy a Samsung értékesített Európában, míg iPhone-t tízből átlagosan két vásárló választott magának. 

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 23:39

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.