Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 2. 13:30

Asztalnak álcázza magát az IKEA okos légtisztítója

Az ősszel tovább bővíti okosotthon-termékekből álló sorozatát az IKEA. Érkezik a cég első okos légtisztítója, mely asztalnak álcázva szűri ki a különböző méretű részecskéket vagy akár a kellemetlen szagokat is.

Még éppen a pollenszezon végén, októberben várható az IKEA új okos-légtisztítóinak megjelenése, melyek a svéd cég okosotthon-berendezéseinek sorát gazdagíthatják majd. A Starkvind márkanevű egységekből két variáns érkezik majd, a szabadonálló megoldás mellett a svéd cégtől mondhatni megszokott módon lesz egy olyan típus is, melyet lényegében egy asztalba építettek be.

starkvind

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ez utóbbi koncepció ezzel jól illeszkedik az IKEA eddigi smart home rendszereinek sorába, így a polcnak vagy éppen éjjelilámpának, netán falra akasztható grafikának álcázott hangszóró mellett immár újabb, multifunkciós megoldást kínálnak az efféle rendszerek kedvelői számára a svédek.

A hármas szűrőrendszerrel ellátott Starkvind természetesen kizárólag az IKEA saját okosotthon-rendszerével kompatibilis, így a távoli, applikáción keresztüli vezérléshez mindenképpen szükség lesz egy TRÅDFRI jeltovábbítóra is. A Starkvindnek egyelőre nincs magyarországi ára és megjelenési ideje, a légtisztítók a tengerentúlon kiviteltől függően 129 és 189 dollárba kerülnek majd.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.