Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 2. 13:30

Asztalnak álcázza magát az IKEA okos légtisztítója

Az ősszel tovább bővíti okosotthon-termékekből álló sorozatát az IKEA. Érkezik a cég első okos légtisztítója, mely asztalnak álcázva szűri ki a különböző méretű részecskéket vagy akár a kellemetlen szagokat is.

Még éppen a pollenszezon végén, októberben várható az IKEA új okos-légtisztítóinak megjelenése, melyek a svéd cég okosotthon-berendezéseinek sorát gazdagíthatják majd. A Starkvind márkanevű egységekből két variáns érkezik majd, a szabadonálló megoldás mellett a svéd cégtől mondhatni megszokott módon lesz egy olyan típus is, melyet lényegében egy asztalba építettek be.

starkvind

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Ez utóbbi koncepció ezzel jól illeszkedik az IKEA eddigi smart home rendszereinek sorába, így a polcnak vagy éppen éjjelilámpának, netán falra akasztható grafikának álcázott hangszóró mellett immár újabb, multifunkciós megoldást kínálnak az efféle rendszerek kedvelői számára a svédek.

A hármas szűrőrendszerrel ellátott Starkvind természetesen kizárólag az IKEA saját okosotthon-rendszerével kompatibilis, így a távoli, applikáción keresztüli vezérléshez mindenképpen szükség lesz egy TRÅDFRI jeltovábbítóra is. A Starkvindnek egyelőre nincs magyarországi ára és megjelenési ideje, a légtisztítók a tengerentúlon kiviteltől függően 129 és 189 dollárba kerülnek majd.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 23:41

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.