:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 2. 13:30

Asztalnak álcázza magát az IKEA okos légtisztítója

Az ősszel tovább bővíti okosotthon-termékekből álló sorozatát az IKEA. Érkezik a cég első okos légtisztítója, mely asztalnak álcázva szűri ki a különböző méretű részecskéket vagy akár a kellemetlen szagokat is.

Még éppen a pollenszezon végén, októberben várható az IKEA új okos-légtisztítóinak megjelenése, melyek a svéd cég okosotthon-berendezéseinek sorát gazdagíthatják majd. A Starkvind márkanevű egységekből két variáns érkezik majd, a szabadonálló megoldás mellett a svéd cégtől mondhatni megszokott módon lesz egy olyan típus is, melyet lényegében egy asztalba építettek be.

starkvind

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ez utóbbi koncepció ezzel jól illeszkedik az IKEA eddigi smart home rendszereinek sorába, így a polcnak vagy éppen éjjelilámpának, netán falra akasztható grafikának álcázott hangszóró mellett immár újabb, multifunkciós megoldást kínálnak az efféle rendszerek kedvelői számára a svédek.

A hármas szűrőrendszerrel ellátott Starkvind természetesen kizárólag az IKEA saját okosotthon-rendszerével kompatibilis, így a távoli, applikáción keresztüli vezérléshez mindenképpen szükség lesz egy TRÅDFRI jeltovábbítóra is. A Starkvindnek egyelőre nincs magyarországi ára és megjelenési ideje, a légtisztítók a tengerentúlon kiviteltől függően 129 és 189 dollárba kerülnek majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 03:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.