Szerző: Koi Tamás

2021. július 30. 13:59

5G nélkül érkeznek a Huawei új csúcskészülékei

A bemutatóra és a képességekre nagyban rányomták a bélyegüket az amerikai szankciók.

Tegnap a megszokott időzítéshez képest némi csúszással fellebbentette a fátylat legújabb, csúcskategóriás okostelefonjairól a Huawei Technologies. A P50 és P50 Pro modellek - melyeket egyelőre csak Kínában hoznak forgalomba - már a gyártó saját, Harmony OS nevű operációs rendszerével érkeznek, ugyanakkor az amerikai szankcióknak köszönhetően a készülékekből hiányozni fog az 5G-s csatlakozási képesség.

p50_launch

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az új csúcsmodell érdekessége, hogy a különböző típusok eltérő rendszerchipet használnak, így míg egyes modellekbe az Egyesült Államok kereskedelmi engedélye alapján Snapdragon 888 SoC kerül, addig mások a Huawei saját rendszerchipjére, a HiSilicon Kirin 9000-re, épülnek. A P50 Pro 8 vagy 12 GB rendszermemória mellett akár 512 háttértárral rendelkezik, míg a kisebbik változatból csak 8 GB-os modell érkezik, legfeljebb 256 GB háttértárral.

A két típus méretében alig különbözik, a P50 Pro 6,6 hüvelykes, 120 Hz-es, 1228p felbontású kijelzővel érkezik, a P50-be pedig 6,5 hüvelykes, 90 Hz-es 1224p felbontású panel kerül. A P50 Pro hátlapján egy négykamerás képrögzítő található két köralakú szegmensben, míg a P50-nél eggyel kevesebb kamera szolgál a képek és videók rögzítésére.

Egyelőre nincs arról információ, hogy a Huawei P50 sorozat tagjai valaha megjelennek Kínán kívül, mindenesetre beszédes, hogy a cég magyar képviselete a debütálásról ezúttal nem küldött sajtóközleményt a magyar médiának.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.