:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 30. 13:59

5G nélkül érkeznek a Huawei új csúcskészülékei

A bemutatóra és a képességekre nagyban rányomták a bélyegüket az amerikai szankciók.

Tegnap a megszokott időzítéshez képest némi csúszással fellebbentette a fátylat legújabb, csúcskategóriás okostelefonjairól a Huawei Technologies. A P50 és P50 Pro modellek - melyeket egyelőre csak Kínában hoznak forgalomba - már a gyártó saját, Harmony OS nevű operációs rendszerével érkeznek, ugyanakkor az amerikai szankcióknak köszönhetően a készülékekből hiányozni fog az 5G-s csatlakozási képesség.

p50_launch

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új csúcsmodell érdekessége, hogy a különböző típusok eltérő rendszerchipet használnak, így míg egyes modellekbe az Egyesült Államok kereskedelmi engedélye alapján Snapdragon 888 SoC kerül, addig mások a Huawei saját rendszerchipjére, a HiSilicon Kirin 9000-re, épülnek. A P50 Pro 8 vagy 12 GB rendszermemória mellett akár 512 háttértárral rendelkezik, míg a kisebbik változatból csak 8 GB-os modell érkezik, legfeljebb 256 GB háttértárral.

A két típus méretében alig különbözik, a P50 Pro 6,6 hüvelykes, 120 Hz-es, 1228p felbontású kijelzővel érkezik, a P50-be pedig 6,5 hüvelykes, 90 Hz-es 1224p felbontású panel kerül. A P50 Pro hátlapján egy négykamerás képrögzítő található két köralakú szegmensben, míg a P50-nél eggyel kevesebb kamera szolgál a képek és videók rögzítésére.

Egyelőre nincs arról információ, hogy a Huawei P50 sorozat tagjai valaha megjelennek Kínán kívül, mindenesetre beszédes, hogy a cég magyar képviselete a debütálásról ezúttal nem küldött sajtóközleményt a magyar médiának.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 23:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.