:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 29. 13:48

Tízmillió eladott példánynál jár a PS5

Fontos mérföldkőhöz ért a Sony PlayStation-üzletága július közepén: elfogyott a tízmilliomodik PS5 játékgép, ezzel a legújabb generációs változat hivatalosan is a leggyorsabban fogyó PlayStation lett a japán cégnél.

Nyolc hónappal a debütálást követően elérte a tízmilliós értékesítési darabszámot a Sony új generációs konzolgépe, a PlayStation 5 (PS5). Mivel a nextgen konzolnak elődjéhez, a PS4-hez képest egy hónappal rövidebb időre volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a mérföldkövet, így a Sony immár hivatalosan is a leggyorsabban fogyó PlayStation konzolnak titulálta a PS5-öt.

A PS5 a megjelenésének negyedévében - tavaly év végén - összesen 4,5 millió példányban kelt el, ezzel pariban maradva a 2013-ban debütált PS4-gyel, azóta ugyanakkor fokozatosan lassultak az eladások (az első negyedévben 3,3 millió PS5 fogyott, és további négy hónapra volt szükség ahhoz, hogy a tízmilliós határt átlépje az értékesítés).

ps5_editions

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az értékesítési volumen csökkenése ugyanakkor nem különösebben meglepő a piaci ciklusokat figyelembe véve, ráadásul a PS5 gyártására is rányomta a bélyegét a globális félvezetőhiány, mely a megjelenés óta tartó ellátási nehézségeket okoz a legtöbb régióban.

Az ellátási nehézségekre jól rímelő hazai példa, hogy Magyarországon van olyan nagy videojáték-szaküzlet, ahol a lemezolvasó nélküli Digital Edition PS5-változatból még a tavaly decemberi előrendeléseket sem tudták teljesen kiszolgálni, míg a lemezes változatoknál is csupán az áprilisi előrendeléseket teljesíti a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 07:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.