:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 22. 11:32

Javában készül az Nvidia következő GPU-ja

A konkurens AMD-hez hasonlóan az Nvidia is a többlapkás felépítés irányában tereli GPU-s fejlesztéseit.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Iparági pletykák szerint a Hopper kódnevű fejlesztés hamarosan eléri a mérföldkőnek számító tape-out fázist. Ez röviden annyit tesz, hogy a chipdizájn terveit véglegesítették a mérnökök, és optimális esetben pár hónap múlva megkezdődhet a próbagyártás. Amennyiben a hírek valósnak bizonyulnak, a Hopper egyik nagy dobása az úgynevezett chipletes felépítés lesz. Az Nvidia egyetlen lapkába 288 darab SM-et (Streaming Multiprocessor) pakol, a csúcskategóriás GPU-k pedig két ilyen lapkából állnak majd. A várhatóan 5 nanométeres csíkszélességre épülő chip valamikor jövő nyáron kerülhet majd piacra.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 19:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.