Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 22. 11:32

Javában készül az Nvidia következő GPU-ja

A konkurens AMD-hez hasonlóan az Nvidia is a többlapkás felépítés irányában tereli GPU-s fejlesztéseit.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Iparági pletykák szerint a Hopper kódnevű fejlesztés hamarosan eléri a mérföldkőnek számító tape-out fázist. Ez röviden annyit tesz, hogy a chipdizájn terveit véglegesítették a mérnökök, és optimális esetben pár hónap múlva megkezdődhet a próbagyártás. Amennyiben a hírek valósnak bizonyulnak, a Hopper egyik nagy dobása az úgynevezett chipletes felépítés lesz. Az Nvidia egyetlen lapkába 288 darab SM-et (Streaming Multiprocessor) pakol, a csúcskategóriás GPU-k pedig két ilyen lapkából állnak majd. A várhatóan 5 nanométeres csíkszélességre épülő chip várhatóan valamikor jövő nyáron kerül majd piacra.

 

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 00:14

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!