:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 20. 12:26

Felbukkant a Microsoft első Linux disztribúciója

A GitHubon jelent meg a redmondi vállalat első Linuxának 1.0-s verziója.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A repositoryban található információk szerint a CBL-Mariner névre hallgató disztribúció a Microsoft saját felhős adatközpontjait, illetve edge rendszereit szolgálja. A leírás szerint a fejlesztők ehhez igazították a kiadást, amelynek célja, hogy az adatközpontos infrastruktúrához konzisztens szoftveres platformot nyújtson. A rendszer teljesen nyílt forráskódú, a GitHubon található információk szerint pedig egyaránt építkezik a Fedora Linux, The Fedora Project, valamint a Linux from Scratch és Openmamba disztribúciókra. A Microsoft lépése ma már nem annyira meglepő, a cég ugyanis az elmúlt pár évben látványosan nyitott lett a Linuxra. A kontraszt inkább csak a vállalat egykori vezetője, Steve Ballmer szavainak fényében éles, aki 2001-ben még a következőket mondta: "A Linux egy olyan rák, ami szellemi tulajdon tekintetében mindent megfertőz, amihez csak hozzáér."

microsoft_linux

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 21:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.