Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 20. 12:26

Felbukkant a Microsoft első Linux disztribúciója

A GitHubon jelent meg a redmondi vállalat első Linuxának 1.0-s verziója.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A repositoryban található információk szerint a CBL-Mariner névre hallgató disztribúció a Microsoft saját felhős adatközpontjait, illetve edge rendszereit szolgálja. A leírás szerint a fejlesztők ehhez igazították a kiadást, amelynek célja, hogy az adatközpontos infrastruktúrához konzisztens szoftveres platformot nyújtson. A rendszer teljesen nyílt forráskódú, a GitHubon található információk szerint pedig egyaránt építkezik a Fedora Linux, The Fedora Project, valamint a Linux from Scratch és Openmamba disztribúciókra. A Microsoft lépése ma már nem annyira meglepő, a cég ugyanis az elmúlt pár évben látványosan nyitott lett a Linuxra. A kontraszt inkább csak a vállalat egykori vezetője, Steve Ballmer szavainak fényében éles, aki 2001-ben még a következőket mondta: "A Linux egy olyan rák, ami szellemi tulajdon tekintetében mindent megfertőz, amihez csak hozzáér."

microsoft_linux

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 00:47

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!