Szerző: Koi Tamás

2021. július 9. 11:41

Egyeseknél tényleg rémálom lett a PrintNightmare-ből

Június 6-án kiadott soron kívüli gyorsjavításával befoltozta ugyan a Microsoft a Windows Print Spoolerben talált kritikus sebezhetőséget, ám a biztonságnak egyeseknél az lett az ára, hogy nem tudnak nyomtatni PC-jükről.

Nyomtatókapcsolódási hibákat okozhat bizonyos típusú nyomtatóknál a Microsoft soron kívül kiadott biztonsági javítása, melyet a Windows Print Spoolerben felfedezett "PrintnightMare" nevű kritikus sebezhetőség befoltozására szánt a szoftvercég - derül ki számos felhasználó, illetve rendszergazda visszajelzéséből.

zebra_printer

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A KB5004945 számú biztonsági frissítés főként a világ legnagyobb, címkenyomtatókat gyártó cége, a Zebra egyes modelljeinek használata során okozhat galibákat, melyről a Microsoft és a gyártó (gyártók) egyaránt tudnak, így az ígéretek szerint napokon belül érkezhet a javítás rá.

A Microsoft addig is azt javasolja az érintetteknek, hogy a biztonsági javítást és a nyomtatóillesztőt egyaránt távolítsák el, majd rendszergazdai jogosultsággal telepítsék újra az illetsztőprogramot. 

a címlapról