Szerző: Koi Tamás

2021. július 9. 11:41

Egyeseknél tényleg rémálom lett a PrintNightmare-ből

Június 6-án kiadott soron kívüli gyorsjavításával befoltozta ugyan a Microsoft a Windows Print Spoolerben talált kritikus sebezhetőséget, ám a biztonságnak egyeseknél az lett az ára, hogy nem tudnak nyomtatni PC-jükről.

Nyomtatókapcsolódási hibákat okozhat bizonyos típusú nyomtatóknál a Microsoft soron kívül kiadott biztonsági javítása, melyet a Windows Print Spoolerben felfedezett "PrintnightMare" nevű kritikus sebezhetőség befoltozására szánt a szoftvercég - derül ki számos felhasználó, illetve rendszergazda visszajelzéséből.

zebra_printer

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A KB5004945 számú biztonsági frissítés főként a világ legnagyobb, címkenyomtatókat gyártó cége, a Zebra egyes modelljeinek használata során okozhat galibákat, melyről a Microsoft és a gyártó (gyártók) egyaránt tudnak, így az ígéretek szerint napokon belül érkezhet a javítás rá.

A Microsoft addig is azt javasolja az érintetteknek, hogy a biztonsági javítást és a nyomtatóillesztőt egyaránt távolítsák el, majd rendszergazdai jogosultsággal telepítsék újra az illetsztőprogramot. 

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 28. 14:35

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!