Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 22. 14:20

Leállította az iPhone 12 Mini gyártását az Apple

A TrendForce szerint a vártnál alacsonyabb kereslet miatt leállította az iPhone 12 Mini gyártását az Apple.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A piackutató szerint a tavaly bemutatott Mini nem hozta az Apple korábbi elvárásait, így a vállalat kénytelen volt a tervezettnél korábban lekapcsoltatni a gyártósorokat. Mindez persze még nem jelenti a forgalmazás végét, amit a készlet erejéig még fenntart az Apple. Az 5,4 hüvelykes képátlójú iPhone 12 Mini legnagyobb problémája az ára lehetett. Az okostelefon magyarországi árcímkéjét bruttó 300 000 forintban állapította meg az Apple, miközben a kvázi normál méretű "sima" iPhone 12 csak bruttó 50 000 forinttal kerül többe. Ilyen magas ár mellett értelemszerűen az "olcsó iPhone" szerepére sem volt jó a legkisebb készülék a bruttó 180 000 forintos SE mellett. Érdekes kérdés, hogy a vártnál gyengébb szereplés fényében az iPhone 12 Mini kap-e majd közvetlen utódot idén ősszel.

i12_min

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.