Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 10. 14:00

Jól halad az Amazon spanyolországi terjeszkedése

Az előzetesen vártnál jobban áll az AWS, vagyis az Amazon Web Services spanyolországi régiójának építése, amely így egy-két negyedévvel korábban készülhet el.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az Amazon eredetileg 2022 utolsó vagy 2023 első negyedévére prognosztizálta az átadást, amely jelen állás szerint már jövő nyáron, azaz nagyjából egy év múlva megtörténhet. Mindez három különálló adatközpontot takar, amelyek a nyugat-spanyolországi Aragon tartományban épülnek. Az Amazon szerint a beruházás kedvező hatással lehet az ország gazdaságára, ahol egyébként a következő tíz év során további 2,5 milliárd euró beruházását tervezi az amerikai vállalat. Spanyolországban jelenleg csak kisebb, úgynevezett AWS Edge Locationök vannak Madrid területén, amelyeket még 2012-ben telepített az Amazon.

aws

 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 03:36

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.