Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 4. 13:51

A Steam szerint is szépen tör előre az AMD

Egyre népszerűbbek a játékosok körében az AMD processzorok, a Radeon GPU-k térnyerésére azonban még várat magára.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Steam hardveres felmérésre is alátámasztja az AMD piacnyerését. A népszerű játékbolt és platform statisztikája alapján már felhasználóik 30,1 százaléka használ valamilyen AMD processzort. Az adatok szerint ez nagyjából 10 százalékpontos javulást jelent 2019 decembere, vagyis nagyjából a másfél évvel ezelőtti állapothoz képest. A chiptervező számára azonban nem lehet teljes az öröm, hisz míg az Intelhez sikerült határozottan közelebb férkőzni, addig az Nvidiához mért távolság csak minimálisan változott: másfél évvel ezelőtt 14,4 százalékos volt a Radeonos felhasználók aránya, jelenleg pedig 16,2 százalék áll a mutató, amely ráadásul az elmúlt hónapokban 16,5 százalékról pár tizedet csökkent.

 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:35

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.