Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 4. 13:51

A Steam szerint is szépen tör előre az AMD

Egyre népszerűbbek a játékosok körében az AMD processzorok, a Radeon GPU-k térnyerésére azonban még várat magára.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Steam hardveres felmérésre is alátámasztja az AMD piacnyerését. A népszerű játékbolt és platform statisztikája alapján már felhasználóik 30,1 százaléka használ valamilyen AMD processzort. Az adatok szerint ez nagyjából 10 százalékpontos javulást jelent 2019 decembere, vagyis nagyjából a másfél évvel ezelőtti állapothoz képest. A chiptervező számára azonban nem lehet teljes az öröm, hisz míg az Intelhez sikerült határozottan közelebb férkőzni, addig az Nvidiához mért távolság csak minimálisan változott: másfél évvel ezelőtt 14,4 százalékos volt a Radeonos felhasználók aránya, jelenleg pedig 16,2 százalék áll a mutató, amely ráadásul az elmúlt hónapokban 16,5 százalékról pár tizedet csökkent.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról