Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 4. 13:51

A Steam szerint is szépen tör előre az AMD

Egyre népszerűbbek a játékosok körében az AMD processzorok, a Radeon GPU-k térnyerésére azonban még várat magára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Steam hardveres felmérésre is alátámasztja az AMD piacnyerését. A népszerű játékbolt és platform statisztikája alapján már felhasználóik 30,1 százaléka használ valamilyen AMD processzort. Az adatok szerint ez nagyjából 10 százalékpontos javulást jelent 2019 decembere, vagyis nagyjából a másfél évvel ezelőtti állapothoz képest. A chiptervező számára azonban nem lehet teljes az öröm, hisz míg az Intelhez sikerült határozottan közelebb férkőzni, addig az Nvidiához mért távolság csak minimálisan változott: másfél évvel ezelőtt 14,4 százalékos volt a Radeonos felhasználók aránya, jelenleg pedig 16,2 százalék áll a mutató, amely ráadásul az elmúlt hónapokban 16,5 százalékról pár tizedet csökkent.

 

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról