Szerző: Koi Tamás

2021. június 2. 12:10

Mégsem jelentenek kockázatot Amerikának a DJI drónok

Két, kormányzati célokra (is) használt DJI dróntípus működésének vizsgálatát is azzal zárta a Pentagon, hogy az eszközök használata nem jelent semmiféle kiberbiztonsági fenyegetést.

Újra repülhetnek bizonyos DJI dróntípusok az amerikai kormányzati szervek flottáiban, miután a Pentagon májusban lezárt vizsgálata nem talált bizonyítékot arra, hogy a távvezérelt repülőeszközök használata bármilyen kiberbiztonsági fenyegetést jelentene az ország számára.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A vizsgálat azután indult, hogy tavaly a belügyminisztérium kiberbiztonsági aggályok miatt földre parancsolta a mintegy 500 kínai drónból álló flottáját - ezek most újra repülhetnek, mindez azonban nem jelenti azt, hogy a DJI és az Egyesült Államok viszonya újra teljesen felhőtlenné válik.

A kínai dróngyártó ugyanis az ujgur kisebbség megfigyelésében játszott szerepe miatt tavaly felkerült ugyanarra az Entity Listre, mely többek közt ott van a Huawei és a ZTE is, vagyis a telekommunikációs nagyvállalatokhoz hasonlóan teljesen el van vágva az amerikai technológiáktól a cég.

Ezen felül már elkészült az a kongresszusi törvényjavaslat, mely 2023-tól megtiltaná az amerikai kormányzati szervek számára, hogy újabb kínai drónokat vásároljanak. Fontos, hogy az intézkedések nem érintik a DJI fogyasztói piacra szánt megoldásait, vagyis magánszemélyek továbbra is vásárolhatnak a cég választékából az Egyesült Államokban.

a címlapról