Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 26. 15:11

Az AMD is búcsút inthet a "tűs" processzoroknak

Az Intel után az AMD is teljesen dobhatja a PGA foglalatot, iparági pletykák alapján ugyanis a jövőre érkező AM5 tokozás már LGA kivitelű lesz.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Amennyiben a kiszivárgott információk helytállóak, a chiptervező 2022-re datált AM5 foglalata Land Grid Array típusú lesz, melynek értelmében a processzor tokozásáról elköltpznek a jelenleg használatos tűszerű érintkezők. A lépés hátterében a hírek szerint jelentősen megnőtt érintkezőszám állhat. A pletykák alapján az AM5-re 1718 darab érintkezőt tervezett az AMD, amely 29 százalékkal múlja felül az AM4 1331 darab érintkezőjét. A PGA-s megoldások között már utóbbi is kifejezetten magas számnak tekinthető, további bővítést pedig valószínűleg nem lehetne könnyen eszközölni, tehát úgy fest, az LGA-s váltás gazdaságosabb az AMD részére. Kérdés, hogy a cég mire használja majd fel az extra érintkezőket, a hírek szerint ugyanis a memóriacsatornák száma nem változik, miközben a PCI Express sávok száma is csak négy darabbal gyarapodik majd.

lga

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.