Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 26. 15:11

Az AMD is búcsút inthet a "tűs" processzoroknak

Az Intel után az AMD is teljesen dobhatja a PGA foglalatot, iparági pletykák alapján ugyanis a jövőre érkező AM5 tokozás már LGA kivitelű lesz.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Amennyiben a kiszivárgott információk helytállóak, a chiptervező 2022-re datált AM5 foglalata Land Grid Array típusú lesz, melynek értelmében a processzor tokozásáról elköltpznek a jelenleg használatos tűszerű érintkezők. A lépés hátterében a hírek szerint jelentősen megnőtt érintkezőszám állhat. A pletykák alapján az AM5-re 1718 darab érintkezőt tervezett az AMD, amely 29 százalékkal múlja felül az AM4 1331 darab érintkezőjét. A PGA-s megoldások között már utóbbi is kifejezetten magas számnak tekinthető, további bővítést pedig valószínűleg nem lehetne könnyen eszközölni, tehát úgy fest, az LGA-s váltás gazdaságosabb az AMD részére. Kérdés, hogy a cég mire használja majd fel az extra érintkezőket, a hírek szerint ugyanis a memóriacsatornák száma nem változik, miközben a PCI Express sávok száma is csak négy darabbal gyarapodik majd.

lga

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról