Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 26. 15:11

Az AMD is búcsút inthet a "tűs" processzoroknak

Az Intel után az AMD is teljesen dobhatja a PGA foglalatot, iparági pletykák alapján ugyanis a jövőre érkező AM5 tokozás már LGA kivitelű lesz.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Amennyiben a kiszivárgott információk helytállóak, a chiptervező 2022-re datált AM5 foglalata Land Grid Array típusú lesz, melynek értelmében a processzor tokozásáról elköltpznek a jelenleg használatos tűszerű érintkezők. A lépés hátterében a hírek szerint jelentősen megnőtt érintkezőszám állhat. A pletykák alapján az AM5-re 1718 darab érintkezőt tervezett az AMD, amely 29 százalékkal múlja felül az AM4 1331 darab érintkezőjét. A PGA-s megoldások között már utóbbi is kifejezetten magas számnak tekinthető, további bővítést pedig valószínűleg nem lehetne könnyen eszközölni, tehát úgy fest, az LGA-s váltás gazdaságosabb az AMD részére. Kérdés, hogy a cég mire használja majd fel az extra érintkezőket, a hírek szerint ugyanis a memóriacsatornák száma nem változik, miközben a PCI Express sávok száma is csak négy darabbal gyarapodik majd.

lga

 

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:30

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!