:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 25. 13:19

Sínen van az Intel első 7 nanométeres processzora

Az ütemtervnek megfelelően halad az Intel első 7 nanométeres kliensprocesszorának fejlesztése.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Elérte (várhatóan) végleges kialakítását a Meteor Lake kódnevű processzor compute lapkája - jelentette be Greg Bryant, az Intel Client Computing Group elnöke. Ez röviden annyit tesz, hogy a chipdizájn terveit véglegesítették a mérnökök, optimális esetben pedig néhány hónap múlva megkezdődhet a próbagyártás a vállalat 7 nanométeres csíkszélességén. Az Intel csak Compute Tile-ként hivatkozik a szóban forgó egységre, ami minden bizonnyal csak a CPU-magokat foglalja magában. A Meteor Lake ugyanis az AMD-nél már látott chipletes (vagy tile-alapú, azaz csempés) felépítésű lesz, tehát a komplett processzor több különálló szilíciumlapkából épül majd fel. A számítási teljesítmény szempontjából kritikus fontosságú Compute Tile az Intel legfejlettebb, 7 nanométeres Enhanced SuperFin technológiáján készül majd. A chipgyártó jelen állás szerint 2023-ban dobja majd piacra a Meteor Lake-et a 14. generációs Core család részeként.

intl_meteor_lake

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.