Szerző: Koi Tamás

2021. május 19. 13:46

Szinkronrendező: Flawless AI

A szinkronrendezők dolga nem irigylésre méltó, a hazánkban egyébiránt tradicionálisan jó szinkronszakma ritka, mint a fehér holló, ám a mesterséges intelligenciával rövidesen teljesen átrajzolódhat a nemzetközi terep - a szó szoros értelmében.

Pataricza Esztert azt hiszem kevés filmkedvelőnek kell bemutatni, hozzá kötődik több hollywoodi alkotás zseniális magyar szinkronja (aki a teljes listára kíváncsi, ide kattintson). A hozzá hasonló szövegíróknak a legkevésbé sincs könnyű dolguk, hiszen az eredeti szöveg jelentését nem torzítva kell a vásznon szereplő színészek "szájába adni" szavakat úgy, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne tűnjön fel a nézőnek, hogy Robert De Niro vagy Tom Cruise éppenséggel teljesen más hangokat ejt ki a kamerának.

01:59
 

Flawless AI Demo

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szövegírók, a szinkronrendezők és a szinkronszínészek munkáját már pár éven belül jelentősen megkönnyítheti a mesterséges intelligencia, melyre remek példa a Flawless AI nevű startup TrueSync névre keresztelt megoldása, mely lényegében nem más, mint egy deepfake technológiát használó szinkronrendszer, ami képes teljesen feltérképezni a színészek arcmimikáját a különböző hangok kiadásakor, és ennek megfelelően átalakítani az eredeti nyersanyagot a szinkronszövegnek megfelelően.

Aki további/részletesebb TrueSync demókra kíváncsi, az alábbi oldalon talál belőlük párat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról