:

Szerző: Koi Tamás

2021. május 19. 13:46

Szinkronrendező: Flawless AI

A szinkronrendezők dolga nem irigylésre méltó, a hazánkban egyébiránt tradicionálisan jó szinkronszakma ritka, mint a fehér holló, ám a mesterséges intelligenciával rövidesen teljesen átrajzolódhat a nemzetközi terep - a szó szoros értelmében.

Pataricza Esztert azt hiszem kevés filmkedvelőnek kell bemutatni, hozzá kötődik több hollywoodi alkotás zseniális magyar szinkronja (aki a teljes listára kíváncsi, ide kattintson). A hozzá hasonló szövegíróknak a legkevésbé sincs könnyű dolguk, hiszen az eredeti szöveg jelentését nem torzítva kell a vásznon szereplő színészek "szájába adni" szavakat úgy, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne tűnjön fel a nézőnek, hogy Robert De Niro vagy Tom Cruise éppenséggel teljesen más hangokat ejt ki a kamerának.

01:59
 

Flawless AI Demo

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szövegírók, a szinkronrendezők és a szinkronszínészek munkáját már pár éven belül jelentősen megkönnyítheti a mesterséges intelligencia, melyre remek példa a Flawless AI nevű startup TrueSync névre keresztelt megoldása, mely lényegében nem más, mint egy deepfake technológiát használó szinkronrendszer, ami képes teljesen feltérképezni a színészek arcmimikáját a különböző hangok kiadásakor, és ennek megfelelően átalakítani az eredeti nyersanyagot a szinkronszövegnek megfelelően.

Aki további/részletesebb TrueSync demókra kíváncsi, az alábbi oldalon talál belőlük párat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.