Szerző: Koi Tamás

2021. május 19. 13:46

Szinkronrendező: Flawless AI

A szinkronrendezők dolga nem irigylésre méltó, a hazánkban egyébiránt tradicionálisan jó szinkronszakma ritka, mint a fehér holló, ám a mesterséges intelligenciával rövidesen teljesen átrajzolódhat a nemzetközi terep - a szó szoros értelmében.

Pataricza Esztert azt hiszem kevés filmkedvelőnek kell bemutatni, hozzá kötődik több hollywoodi alkotás zseniális magyar szinkronja (aki a teljes listára kíváncsi, ide kattintson). A hozzá hasonló szövegíróknak a legkevésbé sincs könnyű dolguk, hiszen az eredeti szöveg jelentését nem torzítva kell a vásznon szereplő színészek "szájába adni" szavakat úgy, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne tűnjön fel a nézőnek, hogy Robert De Niro vagy Tom Cruise éppenséggel teljesen más hangokat ejt ki a kamerának.

01:59
 

Flawless AI Demo

Még több videó

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A szövegírók, a szinkronrendezők és a szinkronszínészek munkáját már pár éven belül jelentősen megkönnyítheti a mesterséges intelligencia, melyre remek példa a Flawless AI nevű startup TrueSync névre keresztelt megoldása, mely lényegében nem más, mint egy deepfake technológiát használó szinkronrendszer, ami képes teljesen feltérképezni a színészek arcmimikáját a különböző hangok kiadásakor, és ennek megfelelően átalakítani az eredeti nyersanyagot a szinkronszövegnek megfelelően.

Aki további/részletesebb TrueSync demókra kíváncsi, az alábbi oldalon talál belőlük párat.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.