Szerző: Koi Tamás

2021. május 18. 12:05

Ha kell, a prezentert is leradírozza a Logitech új rajztáblakamerája

A videokonferenciák során számtalanszor problémát szokott okozni a rajztáblákon (whiteboard) lévő tartalom közvetítése, erre most előállt a Logitech egy olyan megoldással, mely ha kell, akár az állandóan útban lévő prezentert is kitakarja a képből.

Videokonferenciákon keresztül rajztáblával prezentálni nem éppen egyszerű mutatvány, leginkább azért, mert a prezentációt végző személy vagy annak keze folyton kitakarja a tartalmat, amit rajzol - erre a problémára nyújt megoldást a Logitech most bemutatott kamerája, mely minden eddiginél frappánsabb módon integrálja be a whiteboardok tartalmát a Teams vagy éppen Zoom videokonferenciákba.

00:45
 

Logitech Scribe: AI-Powered Whiteboard Camera for the Modern Workplace

Még több videó

A Scribe-nak nevezett megoldásba épített algoritmus (amit a Logitech természetesen MI-nek nevez) a prezenter "kiradírozása" mellett többek közt képes a szárazon törölhető filcek kontrasztját feljavítani, vagy kiemelni a táblákra ragasztott post-iteket.

A Scribe a Logitech szerint természetesen nem csak a vállalati videokonferenciákon állhatja meg a helyét, hanem oktatási környezetben is beválhat a távoli tantermi oktatás részeként.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról