Szerző: Koi Tamás

2021. május 18. 12:05

Ha kell, a prezentert is leradírozza a Logitech új rajztáblakamerája

A videokonferenciák során számtalanszor problémát szokott okozni a rajztáblákon (whiteboard) lévő tartalom közvetítése, erre most előállt a Logitech egy olyan megoldással, mely ha kell, akár az állandóan útban lévő prezentert is kitakarja a képből.

Videokonferenciákon keresztül rajztáblával prezentálni nem éppen egyszerű mutatvány, leginkább azért, mert a prezentációt végző személy vagy annak keze folyton kitakarja a tartalmat, amit rajzol - erre a problémára nyújt megoldást a Logitech most bemutatott kamerája, mely minden eddiginél frappánsabb módon integrálja be a whiteboardok tartalmát a Teams vagy éppen Zoom videokonferenciákba.

00:45
 

Logitech Scribe: AI-Powered Whiteboard Camera for the Modern Workplace

Még több videó

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Scribe-nak nevezett megoldásba épített algoritmus (amit a Logitech természetesen MI-nek nevez) a prezenter "kiradírozása" mellett többek közt képes a szárazon törölhető filcek kontrasztját feljavítani, vagy kiemelni a táblákra ragasztott post-iteket.

A Scribe a Logitech szerint természetesen nem csak a vállalati videokonferenciákon állhatja meg a helyét, hanem oktatási környezetben is beválhat a távoli tantermi oktatás részeként.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.