Szerző: Koi Tamás

2021. május 18. 12:05

Ha kell, a prezentert is leradírozza a Logitech új rajztáblakamerája

A videokonferenciák során számtalanszor problémát szokott okozni a rajztáblákon (whiteboard) lévő tartalom közvetítése, erre most előállt a Logitech egy olyan megoldással, mely ha kell, akár az állandóan útban lévő prezentert is kitakarja a képből.

Videokonferenciákon keresztül rajztáblával prezentálni nem éppen egyszerű mutatvány, leginkább azért, mert a prezentációt végző személy vagy annak keze folyton kitakarja a tartalmat, amit rajzol - erre a problémára nyújt megoldást a Logitech most bemutatott kamerája, mely minden eddiginél frappánsabb módon integrálja be a whiteboardok tartalmát a Teams vagy éppen Zoom videokonferenciákba.

00:45
 

Logitech Scribe: AI-Powered Whiteboard Camera for the Modern Workplace

Még több videó

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Scribe-nak nevezett megoldásba épített algoritmus (amit a Logitech természetesen MI-nek nevez) a prezenter "kiradírozása" mellett többek közt képes a szárazon törölhető filcek kontrasztját feljavítani, vagy kiemelni a táblákra ragasztott post-iteket.

A Scribe a Logitech szerint természetesen nem csak a vállalati videokonferenciákon állhatja meg a helyét, hanem oktatási környezetben is beválhat a távoli tantermi oktatás részeként.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:23

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.