Szerző: Koi Tamás

2021. május 17. 11:42

Gigantikus kameraszenzorral jön a Sharp új csúcstelefonja

Meglehetősen komolyan veszi a mobilfotózást a nyugati piacon termékeivel talán kevésbé népszerű Sharp új, Aquos R6 típusú okostelefonjával, mely egy gigantikus kameraszenzort és egy hozzá passzoló lencserendszert kapott.

Akkora kameraszenzort pakolt legújabb csúcskategóriás, Aquos R6 típusú okostelefonjába a Sharp, melyhez hasonlók tipikusan felsőkategóriás kompakt fényképezőgépekben fordulnak elő - a japán gyártó hétvégén bejelentett újdonsága egy 1 hüvelykes, 20 megapixeles kameraszenzort kapott, ami abszolút rekordnak számít a kategóriájában.

sharp_aquos_r6

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az újdonság további ütőkártyája lehet a Leica által készített, f/1.9-es, héttagú Summicron lencsecsoportja, mely 35 mm-es kisfilmesesnek megfelelő, 19 mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik (zoom funkció csak digitálisan érhető el). Az Aquos R6 ezen az egy szenzoron és lencserendszeren kívül semmilyen további képrögzítő elemet nem tartalmaz a hátlapon, vagyis a Sharp a jelek szerint hisz abban, hogy egyetlen szenzorral és optikával is lehet jó felvételeket készíteni. 

A Leica és a Sharp együttműködése kapcsán több forrásból is előkerül az az érintett felek által kategorikusan cáfolt híresztelés is, miszerint a Leica és az amerikai szankciók által megtépázott Huawei Technologies hosszú évek után szakítottak egymással. Az mindenesetre elég valószínűnek tűnik, hogy a két cég a továbbiakban már nem exkluzív partnerként tekint egymásra.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.