Szerző: Koi Tamás

2021. május 17. 11:42

Gigantikus kameraszenzorral jön a Sharp új csúcstelefonja

Meglehetősen komolyan veszi a mobilfotózást a nyugati piacon termékeivel talán kevésbé népszerű Sharp új, Aquos R6 típusú okostelefonjával, mely egy gigantikus kameraszenzort és egy hozzá passzoló lencserendszert kapott.

Akkora kameraszenzort pakolt legújabb csúcskategóriás, Aquos R6 típusú okostelefonjába a Sharp, melyhez hasonlók tipikusan felsőkategóriás kompakt fényképezőgépekben fordulnak elő - a japán gyártó hétvégén bejelentett újdonsága egy 1 hüvelykes, 20 megapixeles kameraszenzort kapott, ami abszolút rekordnak számít a kategóriájában.

sharp_aquos_r6

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az újdonság további ütőkártyája lehet a Leica által készített, f/1.9-es, héttagú Summicron lencsecsoportja, mely 35 mm-es kisfilmesesnek megfelelő, 19 mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik (zoom funkció csak digitálisan érhető el). Az Aquos R6 ezen az egy szenzoron és lencserendszeren kívül semmilyen további képrögzítő elemet nem tartalmaz a hátlapon, vagyis a Sharp a jelek szerint hisz abban, hogy egyetlen szenzorral és optikával is lehet jó felvételeket készíteni. 

A Leica és a Sharp együttműködése kapcsán több forrásból is előkerül az az érintett felek által kategorikusan cáfolt híresztelés is, miszerint a Leica és az amerikai szankciók által megtépázott Huawei Technologies hosszú évek után szakítottak egymással. Az mindenesetre elég valószínűnek tűnik, hogy a két cég a továbbiakban már nem exkluzív partnerként tekint egymásra.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 11:52

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.