:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 14. 10:51

Felére csökkenti a kriptokereskedés utáni adót a kormány

Jövő évtől hazánkban a jelenlegi összesen 30,5 helyett 15 százalékra apad a nyereséges kriptokereskedés után befizetendő adó mértéke.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kriptdoveziák egyre növekvő népszerűségére reagálva jelentősen, nagyjából felére csökkenti a nyereség utáni adót pénzügyminisztérium - írja a Telex. Varga Mihály tegnapi facebookos bejelentéséből kiderült, hogy az összesen 30,5 százalékos eddigi adózás 15 százalékra apad. Az alacsonyabb érték sokat segíthet kriptobefektetőknek, illetve az is jó hír számukra, hogy a két éven belüli nyereségek és veszteségek összevezethetők, nettósíthatóak lesznek. Mindettől a minisztérium fehérítést vár, ami több milliárd forintot hozhat a költségvetésnek.

A portál által idézett szakértő szerint Magyarországon nagyságrendileg 300 milliárd forintra becsülhető a kriptoeszközökben tartott lakossági vagyon mértéke, miközben volt már olyan, aki milliárdos nyereségeket is bevallott a NAV-nak. A jelenlegi törvények egyébként gyakorlatilag nem ismerik a kriptodevizákat, egyedül egy uniós direktíva átvétele miatt, a pénzmosás és terrorizmus elleni törvényben szerepel a virtuális fizetőeszköz fogalma, ami 2022-től megváltozik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 21:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.