Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 6. 11:35

New York állam betilthatja a kriptobányászatot

Kevin S. Parker, New York állam szenátorának egyik legújabb törvényjavaslat három évre felfüggesztetné a nagy kriptobányász farmok működését.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A különféle kriptodevizák árfolyamának meredek emelkedésével egyre több nagy "bánya" nyílt meg az állam északi részén, melyek főként fosszilis üzemanyagokkal működő generátorokkal termelik meg a szükséges áramot. Az egyik farm rövidtávú tervei között szerepel áramfelhasználásnak megnégyszerezése, amely ezzel még nagyobb terhet róna a környezetre. A javaslat a következő években alaposan megvizsgálná a farmok környezetre gyakorolt hatását. Amennyiben a törvény jelenlegi formájában végül életbe lép, a bányászok a különféle megújuló energiaforrások felé fordulhatnak, habár ezek költsége jelenleg számottevően magasabb, mint a fosszilis forrásoké.

minfarm

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:00

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.