Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 6. 11:35

New York állam betilthatja a kriptobányászatot

Kevin S. Parker, New York állam szenátorának egyik legújabb törvényjavaslat három évre felfüggesztetné a nagy kriptobányász farmok működését.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A különféle kriptodevizák árfolyamának meredek emelkedésével egyre több nagy "bánya" nyílt meg az állam északi részén, melyek főként fosszilis üzemanyagokkal működő generátorokkal termelik meg a szükséges áramot. Az egyik farm rövidtávú tervei között szerepel áramfelhasználásnak megnégyszerezése, amely ezzel még nagyobb terhet róna a környezetre. A javaslat a következő években alaposan megvizsgálná a farmok környezetre gyakorolt hatását. Amennyiben a törvény jelenlegi formájában végül életbe lép, a bányászok a különféle megújuló energiaforrások felé fordulhatnak, habár ezek költsége jelenleg számottevően magasabb, mint a fosszilis forrásoké.

minfarm

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.