Szerző: Koi Tamás

2021. május 5. 13:13

A djuice szelleme kísérti a Telekomot

Beleszólhatnak a célcsoport tagjai abba, hogy hogyan épül majd fel a Magyar Telekom kifejezetten fiataloknak szóló "Kraft" díjcsomag-ajánlata.

A Telenor hosszú éveken keresztül küzdött azzal, hogy a fiatalokat megszólítsa a djuice márkával, több mint tíz évvel ezelőtt pedig látványos kampány kíséretében arra tett ígéretet a szolgáltató, hogy őket is bevonja a termékfejlesztésbe, egészen odáig menve, hogy akár az utcáról besétálva is lehet tanácsokat osztogatni a "djuice-csapatnak".

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Hogy a djuice végül mégis bukott, az valószínűleg annak köszönhető, hogy a megszólítani szándékozott korosztály már tíz évvel ezelőtt is magasról tett az operátorok marketingakcióira, pedig akkor még csak nem is terelték el annyira a figyelmüket az olyan, az életüket sokkal jobban meghatározó, a távközlési cégek hátán felkapaszkodó szolgáltatók, mint a TikTok, a Snapchat vagy éppen a Viber.

A Magyar Telekom 2021-ben mégis megpróbálja a lehetetlennek tűnő küldetést, így új, "Kraft" néven futó, fiataloknak szóló ajánlatát az érintettek aktív részvételével alakítja ki, vagy ahogy a cég közleménye fogalmaz:

A célcsoport tagjait a Telekom nem csak a termékfejlesztésbe vonja be, hanem majd az ajánlat végső formájáról szóló döntésbe is: olyan lesz, amilyennek a felhasználók szeretnék.

A djuice-t és a Kraftot egyébként bizonyos szinten rokoni szálak is összekötik, legalábbis mindkettő születésénél ott volt Szabó Béla, aki a Leo Burnett Budapest reklámügynökség stratégiai igazgatójaként részt vett a djuice almárka felépítésében, most pedig - néhány évnyi vodafone-os kitérő után - a Telekom márka és kommunikációs igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.