Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 5. 11:24

A Microsoft viszi be az utolsó döfést a Flash Playernek

Nyári frissítési csomagjával végleg leszámol a Flash Playerrel a Microsoft.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A júliusban érkező KB4577586 csomag az összes Windows 10 (illetve 8.1) verzióból eltávolítja az Adobe szoftverét. Fontos megjegyezni, hogy a felhasználó által telepített Flash Playerhez nem nyúl a Microsoft frissítése, az csupán az operációs rendszerrel, vagy az által települt szoftvert távolítja el. A redmondi cég lépése vélhetően egyre kevesebb felhasználót érint majd, a népszerűbb böngészők, mint például a Google Chrome, a Mozilla Firefox, a Safari, vagy épp az Edge ugyanis már hónapok óta nem támogatják az Adobe szoftverét. Ennek ellenére a Microsoft lépése indokolt, a Flash ugyanis továbbra is támadási felületet biztosíthat a különféle betolakodók számára.

flashc

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.