Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 5. 11:24

A Microsoft viszi be az utolsó döfést a Flash Playernek

Nyári frissítési csomagjával végleg leszámol a Flash Playerrel a Microsoft.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A júliusban érkező KB4577586 csomag az összes Windows 10 (illetve 8.1) verzióból eltávolítja az Adobe szoftverét. Fontos megjegyezni, hogy a felhasználó által telepített Flash Playerhez nem nyúl a Microsoft frissítése, az csupán az operációs rendszerrel, vagy az által települt szoftvert távolítja el. A redmondi cég lépése vélhetően egyre kevesebb felhasználót érint majd, a népszerűbb böngészők, mint például a Google Chrome, a Mozilla Firefox, a Safari, vagy épp az Edge ugyanis már hónapok óta nem támogatják az Adobe szoftverét. Ennek ellenére a Microsoft lépése indokolt, a Flash ugyanis továbbra is támadási felületet biztosíthat a különféle betolakodók számára.

flashc

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:42

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.